Saldusis saldus
Kracher Trockenbeerenauslese No. 3 Chardonnay 2013 – tai vienas garsiausių desertinių vynų iš prestižinio Kracher vyno ūkio, įsikūrusio Burgenlande, Austrijoje. Šis saldus vynas iš 100 % Chardonnay vynuogių pasižymi nepaprastu aromatų intensyvumu, subalansuotu saldumo ir rūgšties deriniu bei ilgaamžiškumu.
Šis vynas iš karto paperka savo intensyvia auksine spalva ir sodriais aromatais. Aromatuose dominuoja baltieji persikai, egzotiniai vaisiai, medus, vanilė ir džiovinti abrikosai. Skonyje – nuostabus balansas tarp saldumo ir gaivios rūgšties, išsiskiria koncentruotas vaisiškumas bei ilgai išliekantis, šilkinis poskonis.
Kruopščiai atrinktos, Botrytis cinerea (tauriuoju pelėsiu) paveiktos vynuogės leidžia sukurti natūraliai saldų, itin kompleksišką vyną.
Fermentuotas ir brandintas naujose ąžuolo statinėse („Nouvelle Vague“ linija), suteikiančiose gilų, elegantišką charakterį.
Ribota gamyba – kiekvienas butelis yra kolekcinė vertybė.
Likutinis cukrus: ~204 g/l
Rūgšties kiekis: ~8,2 g/l
Tiekti 10–12°C prie foie gras (žąsų kepenėlės), brandižių ar mėlynojo pelėsio sūrių (Roquefort, Stilton), egzotinių vaisių ar citrusinių desertų.
Kracher vyninė Austrijoje įsikūrusi šalia Neusiedl ežero. Tai viena iš nedaugelio vietų pasaulyje, kurioje praktiškai kiekvienais metais įmanoma užauginti ir nuimti tinkamą kilniojo puvinio paveiktą derlių bei gaminti saldžius vynus. Būtent saldūs Kracher vynai pelnė pasaulinį pripažinimą ir įvairius titulus, pats gamintojas penkiskart pripažintas metų vyndariu, o vienas žymiausių vyno kritikas Robertas Parkeris vertina Kracher vynus aukščiausiais balais (vienintelis Austrijos vyninės vynas įvertintas 100 balų!). Kracher vynas pasižymi harmonija, kadangi saldumą atsveria ir subalansuoja gaivi rūgštis, o patys kompleksiškiausi vynai yra išskirtinai ilgaamžiai ir tampa kolekcionavimo objektu.