Putojantis sausas
„Fifty One Degrees North“ yra mūsų prestižinis putojantis vynas. Tai vietos, laiko akimirkos ir šiuolaikinės anglų vyndarystės išraiška."
2016-ieji išskirtinio derliaus metai ir iš jo padarytas kompleksiškas, tankus, elegantiškas, neįtikėtinos struktūros vynas su puikiai subalansuota rūgštimi. Vynuogynai auga Kento ir Sasekso vynuogynuose 51 laipsnio platumos.
"Kruopščiai dirbant vynuogyne, vynmedžiai - daugiausia Burgundijos klonai – klesti šiame ribiniame klimate. Žengiame švelniai, leisdami prasiskverbti mūsų dirvožemio charakteriui, vėjui ir orui. Mūsų vynuogių derlius yra nedidelis, puikiai prinokęs ir intensyvaus skonio. „Fifty One Degrees North“ vynui atrenkamos tik geriausios uogos."
Šis išskirtinio derliaus vynas laikytas su mielių nuosėdomis daugiau nei šešerius metus. Fermentacija vyko 10 dienų 18-20 °C temperatūroje, naudojant specialias putojančio vyno mieles nerūdijančio plieno talpyklose ir 21% fermentuota senose ąžuolo statinėse.
Likutinis cukraus kiekis vyne: 10g/l/
Tiekti 6-8 °C temperatūros prie austrių, jūros gėrybių arba aperityvui.
Gusbourne Estate – Angliško putojančio vyno etalonas
Gusbourne Estate – tai viena prestižiškiausių Anglijos vyninių, kurios vardas tapo sinonimu aukščiausios kokybės angliškam putojančiam vynui. Įsikūrusi Kento grafystėje, pietryčių Anglijoje, ši moderni, bet tradicijas gerbianti vyninė pelnė pripažinimą ne tik vietos, bet ir tarptautinėje rinkoje – konkurentu laikoma net geriausiems Šampanės gamintojams.
Gusbourne vynuogynai išsidėstę Appledore kaimelyje, netoli Romney Marsh lygumų. Regionas pasižymi kalkakmenio ir molio dirvožemiu, panašiu į Šampanę, o švelnus jūrinis klimatas leidžia vynuogėms lėtai nokti, išlaikant rūgštingumą ir kompleksiškumą – tai būtina aukštos kokybės putojančiam vynui.
Gusbourne augina tik klasikines putojančio vyno gamybai naudojamas vynuoges:
Chardonnay
Pinot Noir
Meunier
Vyninė laikosi nuostatos, kad geras vynas gimsta vynuogyne. Todėl naudojamos tik nuosavos vynuogės, kruopščiai prižiūrimi vynuogynai, derlius skinamas rankomis, o kiekvienas žingsnis gamyboje – orientuotas į kokybę.
Tradicinis metodas (Méthode Traditionnelle) – identiškas naudojamam Šampanėje.
Ilgas brandinimas su mielėmis (36+ mėn.)
Minimalus ar visai neįtraukiamas dozavimas, išlaikant vyno autentiškumą ir išraiškingumą.
Gusbourne putojantys vynai žinomi dėl savo elegancijos, gaivumo, subtilios minerališkos struktūros ir ilgo poskonio. Jie dažnai apibūdinami kaip turintys "šampanišką charakterį", tačiau su britišku akcentu.
Ne kartą apdovanoti Decanter, IWSC ir Wine GB konkursuose.
Tiek Gusbourne Brut Reserve, tiek Gusbourne Blanc de Blancs pelnė tarptautinių vyno kritikų – įskaitant Jancis Robinson ir James Suckling – aukštus įvertinimus.
Tiekiamas į Michelin žvaigždutėmis įvertintus restoranus ir Didžiosios Britanijos karališkuosius rūmus.