Putojantis sausas
Gusbourne Rosé Brut 2017 – tai rafinuotas, subalansuotas ir vaisių kupinas angliškasis putojantis rožinis vynas, kilęs iš Kento grafystės.
Vynas brandintas su mielių nuosėdomis ilgiau nei 40 mėn., tai suteikia išraiškingą kompleksiškumą ir kremišką poskonį.
Aromatas: ryškios uogų natos: braškės, vyšnios, raudonieji obuoliai, persikai, su subtiliu gėlių, imbiero ir pipirinių prieskonių fonu.
Skonis: šviežias ir vaisiškas – braškės, vyšnios, raudonieji serbentai, su citrusinių vaisių žaismu, švelnia brioche ir toasty niuansais.
Likutinis cukraus kiekis: 9g/l.
Tiekti 6-8 °C temperatūros. Idealiai tinka kaip aperityvas ar prie lengvų patiekalų: jūros gėrybių salotų, skrudinto tuno, pikantiško kiaulienos kepsnio su čili, citrusinių desertų.
Gusbourne Estate – Angliško putojančio vyno etalonas
Gusbourne Estate – tai viena prestižiškiausių Anglijos vyninių, kurios vardas tapo sinonimu aukščiausios kokybės angliškam putojančiam vynui. Įsikūrusi Kento grafystėje, pietryčių Anglijoje, ši moderni, bet tradicijas gerbianti vyninė pelnė pripažinimą ne tik vietos, bet ir tarptautinėje rinkoje – konkurentu laikoma net geriausiems Šampanės gamintojams.
Gusbourne vynuogynai išsidėstę Appledore kaimelyje, netoli Romney Marsh lygumų. Regionas pasižymi kalkakmenio ir molio dirvožemiu, panašiu į Šampanę, o švelnus jūrinis klimatas leidžia vynuogėms lėtai nokti, išlaikant rūgštingumą ir kompleksiškumą – tai būtina aukštos kokybės putojančiam vynui.
Gusbourne augina tik klasikines putojančio vyno gamybai naudojamas vynuoges:
Chardonnay
Pinot Noir
Meunier
Vyninė laikosi nuostatos, kad geras vynas gimsta vynuogyne. Todėl naudojamos tik nuosavos vynuogės, kruopščiai prižiūrimi vynuogynai, derlius skinamas rankomis, o kiekvienas žingsnis gamyboje – orientuotas į kokybę.
Tradicinis metodas (Méthode Traditionnelle) – identiškas naudojamam Šampanėje.
Ilgas brandinimas su mielėmis (36+ mėn.)
Minimalus ar visai neįtraukiamas dozavimas, išlaikant vyno autentiškumą ir išraiškingumą.
Gusbourne putojantys vynai žinomi dėl savo elegancijos, gaivumo, subtilios minerališkos struktūros ir ilgo poskonio. Jie dažnai apibūdinami kaip turintys "šampanišką charakterį", tačiau su britišku akcentu.
Ne kartą apdovanoti Decanter, IWSC ir Wine GB konkursuose.
Tiek Gusbourne Brut Reserve, tiek Gusbourne Blanc de Blancs pelnė tarptautinių vyno kritikų – įskaitant Jancis Robinson ir James Suckling – aukštus įvertinimus.
Tiekiamas į Michelin žvaigždutėmis įvertintus restoranus ir Didžiosios Britanijos karališkuosius rūmus.