Baltasis sausas
Šis vynas pagamintas iš nedidelių, aukščiau nei įprastai (430–450 m v. j. l.) įsikūrusių augimviečių derliaus. Vynuogės bręsta vėsesniuose šlaituose, išsidėsčiusiuose virš garsiojo Saint-Aubin kaimelio. Čia vyrauja kalkakmenio ir priemolio dirvožemis, suteikiantis vynui ypatingo minerališkumo ir elegancijos.
Brandintas ąžuolo statinėse, šis subtilus baltasis vynas skleidžia žalio obuolio, gudobelės žiedų, slyvaičių ir neprinokusio meliono aromatus. Skonyje – prinokusios guavos, ananaso ir švelnios rūgštelės derinys, išlaikantis gaivą ir pabrėžiantis minerališką struktūrą. Poskonis ilgas, švarus ir elegantiškas.
Tiekti 10–12 °C temperatūros. Puikiai dera su balta žuvimi (menke, otu), jūros gėrybėmis – omaru, krabais, šukutėmis, taip pat su rizotu, kepta vištiena ar lašišos kepsniu.
Domaine Jean-Noël Gagnard įsikūręs Chassagne-Montrachet kaimelyje ir garsėja savo išskirtiniais baltaisiais ‘Chardonnay’ vynais. Vyninę 1989 m. iš savo tėvo Jean-Noël Gagnard perėmė Caroline L’Estimé, grįžusi po studijų Paryžiaus verslo mokykloje. Jos tikslas – išlaikyti subtilų ‘Chardonnay’ vynuogių charakterį, leidžiant terroir kalbėti sava kalba.
Caroline valdomi vynmedžiai auginami ekologiškai, laikantis biodinaminių principų, o vyninėje taikomi minimalios intervencijos metodai. Vyndarė vengia naujo ąžuolo pertekliaus, nenaudoja redukcijos technikų ir beveik nefiltruoja savo vynų. Ji ištikima Chassagne tradicijoms – baltieji vynai brandinami neutralaus ąžuolo statinėse 18–20 mėnesių, kad išsaugotų natūralų aromatą ir struktūrą. Nuo 2014 m. visi 12,5 ha šeimos vynuogynų yra sertifikuoti ekologiškai ir tvarkomi biodinamiškai.
Vyno stilius
Jean-Noël Gagnard vynai išsiskiria delikačiais aromatais, subtilia struktūra ir išgrynintu ‘Chardonnay’ charakteriu. Jie puikiai atspindi Chassagne-Montrachet terroir ir tinka tiek mėgavimuisi jaunystėje, tiek ilgesniam brandinimui.
Prestižiniai vynuogynai
Domaine Jean-Noël Gagnard valdo daugybę prestižinių Chassagne-Montrachet sklypų, tarp jų:
Papildomai gaminami ir kaimo vynai, kurie dėl kokybės dažnai pranoksta Premier Cru lygį.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Baltieji vynai brandinami neutralaus ąžuolo statinėse 18–20 mėnesių, kad aromatai ir struktūra būtų išsaugoti kuo natūralesni. Filtravimas taikomas itin retai. Tokia prieiga užtikrina, kad vynai jau jauni būtų atviri ir harmoningi, tačiau jie taip pat turi puikų brandos potencialą – geriausi pavyzdžiai gražiai vystosi 10–15 metų.