Raudonasis sausas
Atraskite žavingą Slovakijos dvasią su „Magula Dunaj 2016“ – vynu, kuris įkūnija išties unikalią filosofiją ir siūlo nepaprastą kelionę. Tai autentiškas ir išraiškingas vynas, atskleidžiantis tikrąją savo terroir esmę ir kūrėjų aistrą bei nežabotą meilę gamtai.
Vynas, pasižymi aksomine tekstūra, kupina tamsių miško vaisių akcentų aromatuose ir skonyje. Čia išsiskiria puiki vyno struktūra bei gaivumas.
„Magula Dunaj 2016“ yra išties išskirtinis Slovakijos raudonasis vynas. Šiuo vynu liudijama didelė pagarbą gamtai. Šis vynas įkūnija filosofiją, kurioje vyndarys veikia kaip vadovas, leisdamas terroir kalbėti pačiam už save. Jis daromas iš vietinės ‘Dunaj‘ vynuogių veislės,
Magula šį vyną gamina šeimos biodinamiškai puoselėjamame Jungberg vynuogyne.Čia vynuogės skinamos rankomis, nuo 50 metų senumo vynmedžių. Vėliau jos švelniai minamos kojomis ir spontaniškai fermentuojamos.
Po 18 mėnesių netrukdomo brandinimo, jis buvo išpilstytas į butelius nefiltruotas ir neskaidrintas.
Tiekti 16-18 °C prie jautienos troškinių su miško grybais, mėsainių su plėšyta jautiena, prie slovakiškų palčių makaronų su bekonu ir sūriu.
Magula vyninės įkūrėjas Joseph Husar 1931 metais įsigijo žemės jau tada vyno pasaulyje žinomame Sucha nad Parnou kaimelyje, esančiame šiaurinėje Slovakijos dalyje, Karpatų kalnyne.
Tradicinę šeimyninę vyndarystę sujaukė komunizmo liūnas ir tik 2001 metais tiesioginiai Joseph Husar palikuonys išdrįso atnaujinti šeimos ūkio veiklą. Ir tik nuo 2011 metų, Blaufränkisch vynuoge padarytas vynas pasiekė entuziastų gomurius. Savo išskirtinį kelią bandanti surasti šeima iš kitų išsiskyrė savo noru mokytis iš geriausių– galiausiai tai juos, kaip grupę, ir charakterizavo.
Semdamiesi patirties iš tokių natūralios ir ekologinės vyndarystės guru kaip Ibor Melecsky ir Zsolt Sütö, anti-intervencionistų bei biodinamistų Claus Preisinger ir Toni Hartl, (o taip pat Ondrej Korpás, Karol Braniš, Tibor Ruman, Zoltán Tamašek) šeimos ūkis pasuko neišvengiamu biodinamikos, organikos, minimalios intervencijos keliu.
Kadangi Magula vyninės vertybės yra natūralumas bei minimali intervencija, dedamas tik būtiniausias ir minimalus reikalingų sulfitų (SO2) kiekis: 10 mg/l; palyginimui ES leidžiamos ir dažniausiai sutinkamos normos siekia nuo 100mg/l iki 200 mg/l.