Vilnius

Klaipėda

Magula Veltlin 2018

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Baltasis sausas

Magula Veltlin 2018

30,00

Aprašymas

Šiam vynui 'Grüner  Veltliner' vynuogės rugsėjo vidury renkamos iš ypač seno vynuogyno Wolfo slėnyje. Rankomis atrinktos vynuogių kekės yra sudedamos į fermentacijos talpas, kuriose spontatinės fermentacijos pagalba, neatskirtos nuo kekių, vynuogės paliekamos 2 savaitėms. Vėliau šiuose induose kartu su natūraliai vyne esančiomis mielėmis (fine lees) vynas buvo brandinamas iki 2019 metų gegužės. Po šio etapo buvo priimtas sprendimas vyną brandinti senose ąžuolo statinėse papildomus 3 mėnesius.

Vynas nefiltruotas ir neskaidrintas. 

Taurėje vynas demonstruoja išraiškingus obuolio, citrinos baltymo, neprinokusių persikų aromatus, kurie yra papildomi migdolo, grietinėlės, medaus natomis. Burnoje vynas sausas ir gaivios rūgšties, ilgo poskonio.

Nežiūrint į vasarinius karščius ir dėl to kilusius sunkumus, 2018-ieji metai vyninėje derliaus kokybės atžvilgiu atsimenami kaip labai geri. Vynuogėms anksti atėjusi šiluma padėjo dviems savaitėms anksčiau nei įprastai pradėti vegetaciją. Šis dviejų savaičių pastūmimas atsiliepė ir ankstesniu vynuogių susiformavimu. Vasara 2018-aisiais buvo ypatingai karšta bei sausa; temperatūra saulėtą dieną reguliariai perkopdavo 30 laipsnių Celsijaus. Laimei, žieminiai lietūs buvo suteikę reikiamą drėgmės rezervą dirvožemyje– tai išsaugojo vynuogių sveikumą ir leido joms pergyventi fotosintezės sustojimo periodą, kuris įvyksta temperatūrai viršijus minėtus 30 laipsnių Celsijaus. Esant tokiems karščiams neretai drėgmės trūkumas žemėje lemia nepakankamai aktyvią medžiagų apykaitą vynuogių krūmuose ir vynuogės, kartu su krūmu neišvengiamai džiūsta, o kartais ir nebeatsigauna. Tačiau šios nelaimės dideliais mąstais per plauką pavyko išvengti, todėl tos vynuogės, kurios pasiekė vyninę stalą, buvo puikios.

Viso pagaminta butelių: 1750 vnt.
Likutinio cukraus kiekis: 1.9 g/l

Rūgšties kiekis: 7,2g/l.

Sulfitų kiekis vyne:37 mg/l.
Vynas užbuteliuotas: 2019.11.19

 

 

Patiekimas

Tiekti 8-10 °C prie žuvies ar baltos mėsos patiekalų, lengvų sūrių, azijietiškos virtuvės.

Apie gamintoją

Magula vyninės įkūrėjas Joseph Husar 1931 metais įsigijo žemės jau tada vyno pasaulyje žinomame Sucha nad Parnou kaimelyje, esančiame šiaurinėje Slovakijos dalyje, Karpatų kalnyne.
Tradicinę šeimyninę vyndarystę sujaukė komunizmo liūnas ir tik 2001 metais tiesioginiai Joseph Husar palikuonys išdrįso atnaujinti šeimos ūkio veiklą. Ir tik nuo 2011 metų, Blaufränkisch vynuoge padarytas vynas pasiekė entuziastų gomurius. Savo išskirtinį kelią bandanti surasti šeima iš kitų išsiskyrė savo noru mokytis iš geriausių– galiausiai tai juos, kaip grupę, ir charakterizavo.

Magula vyninės istorija prasidėjo 1931 m., kai Joseph Husar įsigijo žemės Suchá nad Parnou kaimelyje, šiaurinėje Slovakijos dalyje, Karpatų kalnyne – regione, jau tuomet žinomame vyno pasaulyje. Šeimos vyndarystės tradicijas nutraukė komunizmo laikotarpis, tačiau 2001 m. Joseph Husar palikuonys nusprendė atgaivinti ūkį. Pirmasis rimtas proveržis įvyko 2011 m., kai ‘Blaufränkisch’ vynas pasiekė vyno entuziastų taures.

Šeima pasirinko unikalų kelią – mokytis iš pripažintų natūralios ir ekologinės vyndarystės meistrų, tokių kaip Ibor Melecsky, Zsolt Sütö, antiintervencionistų ir biodinamikos lyderių Claus Preisinger bei Toni Hartl, taip pat Ondrej Korpás, Karol Braniš, Tibor Ruman ir Zoltán Tamašek. Šios patirtys nulėmė ūkio filosofiją: biodinamika, organinė vyndarystė ir minimali intervencija.

Magula vertybės – natūralumas ir skaidrumas. Vyninėje naudojamas tik minimalus būtinų sulfitų kiekis (10 mg/l), kai ES leidžiamos normos dažniausiai siekia 100–200 mg/l. Tai suteikia vynams autentiškumo ir išskirtinį grynumą.

Vyno stilius

Magula vynai išsiskiria gyvybingumu, švarumu ir natūralia vynuogių bei terroir išraiška. Jie gaminami be perteklinės intervencijos, taip išlaikant natūralų skonio balansą ir autentišką charakterį.

  • Raudonasis vynas – daugiausia gaminamas iš ‘Blaufränkisch’. Pasižymi ryškiomis tamsių uogų, prieskonių, žolelių natomis, gaivia rūgštimi ir švelniais taninais.
  • Specialios cuvée – limituotos partijos, gaminamos iš atrinktų derlių, siekiant išryškinti konkrečių vynuogynų savitumą.

Prestižiniai vynuogynai

Vyninė dirba su savo nuosavais vynuogynais Suchá nad Parnou apylinkėse, kur derlingas dirvožemis ir Karpatų mikroklimatas suteikia vynams struktūrą bei gaivumą. Sklypai prižiūrimi biodinamiškai, nenaudojant sintetinių chemikalų.

Svarbiausias vynuogynas – Suchá nad Parnou Blaufränkisch, žinomas dėl subalansuoto rūgštingumo ir aromatinio gilumo.

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis

Vynai fermentuojami natūraliai, be pridėtinių mielių, dažnai brandinami neutraliose ąžuolo statinėse arba molinėse amforose, siekiant išlaikyti vynuogių charakterį. Sulfitų naudojimas itin ribotas.

Dauguma Magula vynų skirti mėgautis jaunystėje dėl jų gaivumo ir gyvybingumo, tačiau kai kurie raudonieji, ypač ‘Blaufränkisch’, gali sėkmingai bręsti 5–8 metus.

Magula

Magula

Slovakija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti