Baltasis sausas
Vynas daromas iš atskiro Ried Schüttenberg vynuogyno, kuris auga 278mvjl aukštyje. Ried Schüttenberg yra aukščiausia Arbesthaler Hügelland (Arbesthal kalvos šalies) vieta, kurio į vakarus nukreipta dalis, apsupta miškų, sudaro idealias sąlygas baltajam vynui. Čia daugiau kalkakmenio viršutiniame dirvožemio sluoksnyje, o ryte ir vakare temperatūra yra vėsesnė nei likusioje vynuogyno dalyje. Nors 1,2 hektaro ploto vynuogyne 'Chardonnay' noksta iki vėlyvo rudens, tačiau "neduoda riebių“ vynų.
Vyno minerališkumas ir glaudžiai supinta tekstūra suteikia savitos elegancijos. Vynas, kurio ilgas brandinimo potencialas, su metais atskleis skonių ir aromatų sluoksnius.
Rankomis rinktų vynuogių sulčių spontaniška fermentacija daryta prancūziško ąžuolo statinėse ir betoniniuose talpose 20-25°C temperatūroje, po malolaktinio virsmo vynas 12 mėnesių brandintas ąžuolo statinėse su nuosėdomis.
Likutinis cukraus kiekis: 1,2g/l.
Rūgšties kiekis: 6,3g/l.
Tiekti 10-12 °C temperatūros prie žuvies patiekalų, vėžiagyvių, pastos su baltaisiais triufeliais.
Markowitsch pavardė neabejotinai užima tvirtas pozicijas tarp ryškiausių vyno gamintojų vaizdingame Karnuntumo regione, Austrijoje. Jų platus baltųjų ir raudonųjų vynų asortimentas, pasižymintis įvairia kaina ir aukšta kokybe, yra elegantiškas ir patrauklus kiekvienam vyno mėgėjui.
Šis novatoriškas vyndarys nuolat ieško naujų būdų atskleisti unikalius Karnuntumo terroir niuansus, aktyviai eksperimentuodamas su įvairių dydžių ir skirtingų gamintojų ąžuolo statinėmis. Būtent čia gimsta vieni įdomiausių ir labiausiai vertinamų Austrijos ‘Pinot Noir’ vynų, kurie savo subtilumu ir elegancija dažnai lyginami su Burgundijos pavyzdžiais.
Vyno stilius
Markowitsch vynai pasižymi ekspresyvumu, puikiu balansu ir elegancija. Jie harmoningai derina vaisiškumą, minerališkumą ir subtilias ąžuolo natas, puikiai atspindėdami Karnuntumo regiono charakterį.
Prestižiniai vynuogynai
Weingut Markowitsch valdo vynuogynus geriausiose Karnuntumo regiono vietovėse, kurių dirvožemiai ir mikroklimatas idealiai tinka aukštos kokybės vynuogių auginimui:
Kruopštus darbas vynuogyne ir rūsyje leidžia Markowitsch sukurti išskirtinio charakterio vynus.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Markowitsch vynai yra sukurti mėgavimuisi tiek būnant jauniems, tiek po brandinimo butelyje. Jų puikus balansas ir struktūra leidžia vynams sėkmingai vystytis laikui bėgant, įgaunant dar daugiau kompleksiškumo ir subtilumo. Ypač tai pasakytina apie jų aukščiausios klasės ‘Pinot Noir’ vynus, kurie gali puikiai bręsti daugelį metų.