Raudonasis sausas
Vienas klasikinių Côte de Beaune raudonųjų Burgundijos pavyzdžių įkūnijantis meistrišką pusiausvyrą tarp jėgos, struktūros ir elegancijos. Tai vynas, kuriame ‘Pinot Noir’ atskleidžia savo tvirtą, bet rafinuotą pusę, o Pommard terroir pasireiškia gilumu, prieskoniškumu ir minerališku intensyvumu.
Aromate atsiskleidžia juodųjų vyšnių, slyvų ir aviečių natos, lydimos subtilių laukinių žolelių, pipirų, žemės ir lengvo skrudinto ąžuolo akcentų. Kvapas kompleksiškas ir preciziškas – išlaikytas, ekspresyvus.
Burnoje vynas pilno kūno, bet išlieka elegantiškas. Taninai šilkiniai, tačiau tvirti, suteikiantys struktūros; rūgštis gaivi ir gyva, išlaikanti puikų balansą. Skonyje dominuoja prinokusių uogų ir subtilių prieskonių derinys, pereinantis į ilgą, minerališkai sausą ir šiek tiek žolelių turintį poskonį.
Vynuogės auginamos Pommard apeliacijoje, ant molingo ir kalkingo dirvožemio šlaitų tarp Beaune ir Volnay. Rossignol taiko ekologinės ir biodinaminės vyndarystės metodus. Čia nenaudojami herbicidai, o derlius renkamas rankomis, siekiant išsaugoti vaisių švarumą.
Fermentacija vyksta su natūraliomis mielėmis, tradicinėse atviro tipo talpose, o brandinimas trunka apie 15–18 mėn. prancūziško ąžuolo statinėse (apie 20 % naujo ąžuolo), kad būtų išlaikyta struktūra, bet ąžuolo įtaka suvaldyta.
Patiekimo rekomendacija: 16–18 °C temperatūroje, prie antienos su vyšnių padažu, veršienos su žolelėmis arba brandinto kietojo sūrio, tokio kaip „Comté“ ar „Gruyere“.
Nicolas Rossignol – naujosios kartos Burgundijos vyndarys ir Volnay kaimelio žvaigždė, gaminantis vynus iš nuosavų bei šeimai priklausančių vynuogynų Volnay, Pommard ir Beaune apeliacijose. Savo karjerą pradėjo 1994 m. šeimos vyninėje, o prieš tai kaupė patirtį įtakingose vyninėse Burgundijoje, Ronos slėnyje (Domaine du Vieux Télégraphe), Bordo, Pietų Afrikos Stellenbosche. Šis įvairiapusis išsilavinimas suformavo savitą Nicolas vyndarystės techniką.
Vyndarys gamina apie 30 skirtingų vynų ir teigia, kad „kurdami daugiau vynų, mes greičiau mokomės – patirtis darant vieną vyną praturtina kitą“. Pagrindinė Nicolas Rossignol specializacija – Volnay ir Pommard vynai, suteikiantys unikalią galimybę paragauti ir palyginti net 8–9 skirtingus terroir iš šių apeliacijų. Be to, jis gamina vynus iš Beaune, o jo bazinis cuvée Héritière kilęs iš 1922 m. sodinto ‘Pinot Noir’ vynuogyno šalia Pommard, kurio mažo derlingumo senieji vynmedžiai suteikia išskirtinę ekspresiją.
Pasak vyndario, Volnay ir Pommard skiriasi savo terroir: Volnay įsikūręs saulėtame šlaite, todėl jo taninai yra švelnesni ir apvalesni, o Pommard, esantis ant buvusios upės vagos su slėniu už miestelio, pasižymi tvirtesniais, išraiškingais taninais.
Ūkyje laikomasi biodinaminės filosofijos, vadovaujamasi mėnulio kalendoriumi, o vyninėje taikomas gravitacinis judėjimas ir itin kruopšti vynuogių atranka.
Vyno stilius
Nicolas Rossignol vynai yra sofistikuoti, turintys gilias spalvas, išgrynintus, intensyvius vaisius, šilkinius taninus ir ilgame poskonyje išliekantį subtilų uogų saldumą.
Prestižiniai vynuogynai
Nicolas Rossignol dirba su vynuogynais Volnay, Pommard ir Beaune apeliacijose, kiekvienas jų kruopščiai prižiūrimas pagal biodinaminės žemdirbystės principus.
Pagrindiniai terroir:
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Vynai fermentuojami su natūraliomis mielėmis, brandinami ąžuolo statinėse (naujo ąžuolo kiekis kontroliuojamas, siekiant išlaikyti vaisių grynumą). Brandinimo trukmė priklauso nuo terroir ir stiliaus, paprastai nuo 12 iki 18 mėnesių.
Nicolas Rossignol vynai puikiai atsiskleidžia tiek jaunystėje, tiek bręsdami 8–12 metų, o geriausi pavyzdžiai – ir ilgiau.