Tai vienos statinės salyklo viskis, išpilstytas Douglas Laing, garsios nepriklausomos škotų šeimos kompanijos, kuri specializuojasi atrinkdama ir buteliuodama unikalias, riboto leidimo statines iš garsiausių Škotijos distilerijų. Šis leidimas perteikia Blair Athol distilerijos charakterį – sodrų, riešutišką, subtiliai prieskoningą ir šiek tiek salykliškai saldų, su išskirtiniu Highlands regiono švelnumu.
Blair Athol distilerija įsikūrusi Pitlochry miestelyje, Škotijos aukštumose (Highlands), ir žinoma kaip viena seniausių vis dar veikiančių regiono distilerijų. Dėl šaltinio vandens, tekančio iš Ben Vrackie kalno šlaitų, šio viskio stilius pasižymi švariu, apvaliu ir šiek tiek riešutišku profiliu. Šis 13 metų leidimas brandintas buvusiose burbono statinėse, todėl išlaiko šviesų vaisiškumą, švelnią vanilės saldumo ir ąžuolo dermę. Kaip ir visi „Old Particular“ serijos leidimai – be šalto filtravimo ir be dažiklių.
Iš taurės sklinda medaus, migdolų, vanilės, apelsinų žievelės ir salyklo natos. Palaipsniui atsiveria sviestinės karamelės, džiovintų vaisių ir gėlių niuansai, suteikiantys aromatui gilumo ir šilumos.
Burnoje – švelnus, kremiškas ir subalansuotas, su karamelės, toffy, apelsinų marmelado, salyklo ir švelnių prieskonių tonais. Antroje fazėje išryškėja lengvas riešutų kartumas ir ąžuolo prieskonis, suteikiantis struktūros. Poskonis – vidutinio ilgio, šiltas, su vanilės, džiovintų vaisių ir prieskonių niuansais.
Tai elegantiškas, subalansuotas Highlands viskis, išlaikantis Blair Athol distilerijos tradicinį profilį – švelniai riešutišką, salyklinį ir švarų, bet su modernia Douglas Laing išpilstymo precizika. „Old Particular Blair Athol 13 YO“ – tai viskis tiems, kurie vertina natūralų, be dūmo, bet gilaus skonio ir šilto charakterio gėrimą.