Baltasis saldus
Oremus Tokaji Late Harvest 2019 - švelniai saldus, elegantiškas vynas kuriamas iš kilniojo puvinio paveiktų ir pernokusių uogų derliaus, atrenkant kekes, kuriose bent 50 % sudaro botritizuotos vynuogės. Mišinį sudaro Furmint, Hárslevelű, Zéta ir Sárgamuskotály. Furmint vynuogių rūgštis gražiai subalansuoja natūralų saldumą, Hárslevelű - suteikia minkštumą, Zéta – vaisiškumą, o Sárgamuskotály – prisideda prie vyno aromatinio profilio.
Vynas ~30 dienų fermentuotas naujose vengriško ąžuolo statinėse „Gönc“ (136 l) ir „Szerednye“ (220 l), po to 6 mėn. brandintas mažose ąžuolo statinėse ir dar ~10 mėn. ilsėjosi butelyje. Tai suteikia vynui minkštą tekstūrą ir papildomą kompleksiškumą, išlaikant gaivą.
Kvapuose – apelsinų žiedai, akacijų medus, abrikosai, persikai, citrusų žievelė, subtilios botryčio natos. Skonyje – švelni, šilkinė tekstūra, sultinga salduma, kurią palaiko gyva rūgštis; poskonyje – medaus, džiovintų vaisių ir baltų gėlių atspalviai.
Likutis cukraus kiekis: 106 g/l
Rūgštis ~6,9 g/l.
Geriausia tiekti 8–10 °C. Puikus prie panna cotta, crème brûlée, vaisinių tartų, mėlynųjų ar minkštųjų sūrių; tinka ir prie foie gras ar lengvai aštrių Azijos virtuvės patiekalų.