Paprastasis kietis (Artemisia Vulgaris) - viena iš 7 vaistažolių naudojamų mūsų lietuviškoje biterio interpretacijoje. Pavadinime esantis skaitmuo su pliusu „6+“ simbolizuoja, kad šiam gėrimui naudojama ne tik kiečius, bet dar šešias žoles, kurios užaugintos mažuose žolelių ir prieskonių augintojų ūkiuose netoli Pakruojo.
Čia užauginti augalai gėrimui suteikia kartumo, o jam atsverti naudojamas saldumas išgaunamas iš kruopščiai karpomų vaistažolių žiedų. Sudėtyje taip pat naudojamas balinis ajeras – šis „lietuviškuoju ženšeniu“ vadinamas augalas atskirus ingredientus sujungia į bendrą visumą.
Sudedamosios dalys: geriamasis vanduo, grūdinis rektifikuotas etilo alkoholis, džiovintos vaistinių šalavijų (Salvia officinalis) žolelės, vaistinių juozažolių (Hyssopus officinalis), citrininių monardų (Monarda citridiora), paprastųjų kiečių (Artemisia vulgaris) 0,15 %, karčiųjų kiečių (Artemisia absinthium) žolė, džiovinti raukšlėtųjų kinmėčių (Agastache rugosa) žiedai, džiovintos balinių ajerų (Acorus calamus) šaknys.
Laikymo sąlygos: nuo 10°C iki 25°C, laikymo metu gali atsirasti natūralių nuosėdų.
Pakruojo dvare gėrimai pradėti gaminti dar XVIII amžiuje, kai čia veikė ligoninė, vaistinė ir „apotiekoriaus“ įkurta spirito varykla. Tų laikų antpilai ir tinktūros buvo naudojami dvare bei plačiai paplito po visą kraštą. Šiandien šioje istorinėje vietoje atgimė pirmoji craft stipriųjų gėrimų darykla Lietuvoje, kur senoviniai, iš vario pagaminti, malkomis kūrenami distiliavimo indai vėl užkurti tam, kad sukurtų naują stipriųjų gėrimų istorijos puslapį.
Stilius
Pakruojo dvaro gėrimai išsiskiria unikaliu charakteriu, jungiančiu senąsias receptūras ir šiuolaikinę craft filosofiją.
Paveldas ir išskirtinumas
Darykla gimė iš Pakruojo dvaro tradicijų, kurios siekia XVIII amžių. Senoviniai receptai, perduoti iš kartos į kartą, šiandien atgimsta per craft distiliacijos meną. Autentiška aplinka ir kruopščiai atkurtas distiliavimo procesas leidžia sujungti praeitį su dabartimi ir sukurti gėrimus, kurie atspindi tiek Lietuvos paveldą, tiek šiuolaikinio craft judėjimo dvasią.