Vilnius

  • Stumbrų g. 15, Vilnius
  • +370 5 213 8431
  • stumbrai@vynoklubas.lt
  • I-V 10:00 - 20:00 VI 10:00 - 18:00
  • Rodyti žemėlapyje

Klaipėda

  • Liepų g. 20, Klaipėda
  • +37046219675
  • klaipeda@vynoklubas.lt
  • I-V 11:00 - 19:00 VI 11:00 - 17:00
  • Rodyti žemėlapyje
Pakruojo dvaro spirito varyklos trauktinė „Seno krieno“ 0,2 L

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Pakruojo dvaro spirito varyklos trauktinė „Seno krieno“ 0,2 L

13,00

Aprašymas

Pakruojo dvaro spirito varyklos „Seno krieno“ trauktinė

Krienas, dar atpažįstamas kaip lietuviškoji wasabi versija, geriausiai atsiskleidžia žemėje brendęs kuo ilgesnį laiką. Svarbiausia – tiksliai žinoti, kada šaknį iškasti. Šioje trauktinėje naudojamos krienų šaknys iš žemės skoninių savybių sėmėsi ne trumpiau kaip vienerius metus. Vėliau jis tarkuojamas, tuomet brandinamas dar du mėnesius ir tik tada antpilai distiliuojami variniuose induose. Ši technologija užtikrina stipriai išreikštą krieno skonį ir aromatą, puikiai derantį su grilyje kepta mėsa ar rūkyta lašiša, o kokteiliui „Bloody Mary“ suteikia pikantiškumo.

Gėrimas buvo įvertintas sidabro medaliu „Berlin Craft Spirit 2020” parodoje. Taip pat pelnė ir bronzos medalį Amerikoje vykusiuose pasauliniuose apdovanojimuose „American Distilling Institute”.

Sudedamosios dalys: geriamasis vanduo, grūdinis rektifikuotas etilio alkoholis, krienų šaknys 0,6  %, krienų šaknų ir raudonųjų paprikų ekstraktai, natūrali garstyčių kvapioji medžiaga.

Laikymo sąlygos: nuo 10°C iki 25°C, laikymo metu gali atsirasti natūralių nuosėdų. 

Apie gamintoją

Pakruojo dvare gėrimai pradėti gaminti dar XVIII amžiuje, kai čia veikė ligoninė, vaistinė ir „apotiekoriaus“ įkurta spirito varykla. Tų laikų antpilai ir tinktūros buvo naudojami dvare bei plačiai paplito po visą kraštą. Šiandien šioje istorinėje vietoje atgimė pirmoji craft stipriųjų gėrimų darykla Lietuvoje, kur senoviniai, iš vario pagaminti, malkomis kūrenami distiliavimo indai vėl užkurti tam, kad sukurtų naują stipriųjų gėrimų istorijos puslapį.

Stilius
Pakruojo dvaro gėrimai išsiskiria unikaliu charakteriu, jungiančiu senąsias receptūras ir šiuolaikinę craft filosofiją.

  • Antpilai – subtiliai aromatingi, atskleidžiantys vietinių žolelių ir vaisių niuansus.
  • Tinktūros – intensyvios, sodrios, su išraiškingais prieskonių ir vaistinių augalų akcentais.
  • Distiliatai – elegantiški, rafinuoti, atskleidžiantys varinių indų suteikiamą švarumą ir gilumą.

Paveldas ir išskirtinumas
Darykla gimė iš Pakruojo dvaro tradicijų, kurios siekia XVIII amžių. Senoviniai receptai, perduoti iš kartos į kartą, šiandien atgimsta per craft distiliacijos meną. Autentiška aplinka ir kruopščiai atkurtas distiliavimo procesas leidžia sujungti praeitį su dabartimi ir sukurti gėrimus, kurie atspindi tiek Lietuvos paveldą, tiek šiuolaikinio craft judėjimo dvasią.

Pakruojo Dvaro bravoras ir spirito varykla

Pakruojo Dvaro bravoras ir spirito varykla

Lietuva Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti