Vilnius

Klaipėda

  • Wine Enthusiast

    100 / 100

  • James Suckling

    99 / 100

  • EKO
Quintessa Rutherford 2021

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Quintessa Rutherford 2021

280,00

Aprašymas

Quintessa Rutherford 2021 vynas pasižymi turtingu vaisiškumu, tikslios struktūros ir gyvybingo šviežumo balansu. Gėlių natos – žibuoklės ir alyvų – sustiprina intensyvų juodųjų serbentų ir juodųjų vyšnių aromatą, paryškintą anyžių, lauro lapų ir miško paklotės natomis.  Tvirti, bet smulkūs taninai atspindi tamsių uogų ir pikantiškų žolelių skonius, persipynusius su grafitu ir geležimi. Dosni tekstūra perteikia sudėtingus sluoksnius iki subtilaus, kreidinio poskonio.

Fermentacija vyko su natūraliomis (wild) mielėmis mažuose atviruose nerūdijančio plieno ir betoninėse talpose. Vynas brandintas 22 mėn. prancūžiško ąžuolo statinėse – 65 % naujos.

Quintessa inovacija 2021 metais-  3 % vyno brandinta terakotinėse amforose.

 

 

 

Patiekimas

Tiekti 16 - 18 °C . Puikiai dera su raudona mėsa, brandintu sūriu, grybų patiekalais ar net subtiliais troškiniais.

Vertinimas

99 / 100

James Suckling

So much graphite and volcanic character on the nose with metal shavings and gunpowder. Black ink, iron and rust, too. Blackberry and blackcurrant undertones. Full-bodied but not overpowering, with chewy and juicy tannins that are long and very subtle. Superb finish. From biodynamic grapes with Demeter certification. 91% cabernet sauvignon, 4% cabernet franc, 3% carmenere, 1% merlot, and 1% petit verdot. Drinkable now, but better in 2027.

100 / 100

Wine Enthusiast

Apie gamintoją

Quintessa Winery – tai prabangus vyno ūkis įsikūręs prestižiniame Rutherford AVA regione, Napa Valley, Kalifornijoje. Nuo įkūrimo 1989 metais, Quintessa išsiskiria savo holistine biodinamine filosofija, natūralia architektūra ir gamtos ritmais paremtu požiūriu į vyno kūrimą. Kiekvienas derlius – tai unikali išraiška vyno terroir, kur žemė kalba per taurę.

 Biodinaminis Napa Valley pionierius

Quintessa vyninė nuo pat pradžių buvo valdoma ekologiškai, o nuo 1996 m. perėjo prie biodinaminės žemdirbystės, 2021 m. įgydama Demeter sertifikatą.
Ūkyje nenaudojamos sintetinės trąšos ar pesticidai – vietoje to taikomas uždaras, savaime reguliuojamas žemės ūkio ciklas, kuris padeda vynuogėms natūraliai išreikšti dirvožemio savitumą.

Vynuogynas: gamtos harmonija ant 280 akrų

Quintessa vyno ūkis driekiasi per 280 akrų kalvotą teritoriją, iš jų 160 akrų užima kruopščiai atrinkti vynuogynai. Skirtingi mikroklimatai, dirvožemio tipai (vulkaninis, smėlingas, molingas), ežerėliai, miškai ir pievos sudaro natūralų ekosistemų tinklą.

Augina Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot ir Carménère, kurios fermentuojamos atskirai – siekiant sukurti harmoningą proprietary red blend.

Architektūra ir vyno gamyba

Quintessa vyninė įrengta kalvos viduje, naudojant gravitacinę sistemą: vynuogės keliauja iš viršaus žemyn be siurblių – taip išlaikomas jų vientisumas.
Fermentacija vykdoma su laukinėmis mielėmis, betono, nerūdijančio plieno, o kai kada ir terakotinėse amforose – tai išryškina terroir grynumą. Vynai brandinami 18–22 mėn. prancūziško ąžuolo statinėse, dalis – naujose.

Jums galėtų patikti