1–68 iš 68
‘Cabernet Franc’ – tai viena seniausių Bordo regiono raudonųjų vynuogių, dažniausiai auginama kaip mišinių dalis kartu su ‘Cabernet Sauvignon’ ir ‘Merlot’. Visgi ši veislė turi savitą charakterį, kuris lemia jos išskirtinumą ir vis dažniau vertinamas grynasis stilius. ‘Cabernet Franc’ puikiai prisitaiko prie įvairių klimato ir dirvožemio sąlygų, todėl sėkmingai auginama ne tik Prancūzijoje (ypač Luaros slėnyje ir Bordo), bet ir Italijoje (pvz., Toskanoje), JAV, Čilėje bei Argentinoje.
Šios vynuogės išskirtinumas – jos aromatinis švelnumas ir elegancija. Vynas dažnai pasižymi ryškia rubino spalva, vidutiniu kūnu, gaivia rūgštimi ir šilkiniais taninais. Aromatų paletėje dominuoja avietės, vyšnios, juodieji serbentai, o taip pat juntami subtilūs žolelių, violetinių gėlių, grafito ir pipirų niuansai. Brandesniuose pavyzdžiuose gali atsiskleisti odos, tabako ar net triufelių užuominos.
Skaityti daugiauRaudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Dėl elegantiško skonio ir švelnios struktūros ‘Cabernet Franc’ ypač lengva derinti su įvairiais patiekalais. Jis ypač tinka prie patiekalų, kuriuose svarbus balansas, o ne intensyvumas: kepta antiena, paukštiena su uogų padažu, kiaulienos nugarinė, daržovių troškiniai ar net kepti baklažanai. Lengvesnio stiliaus vynai puikiai dera su vidutinio brandinimo sūriais, žolelių pesto ar net pomidorų pagrindu ruoštais patiekalais.
Svarbu ir tai, kad ‘Cabernet Franc’ nebūtinai turi būti brangus ar skirtas ilgam laikymui – dauguma vynų puikiai geriasi jauni, o geresni pavyzdžiai iš Luaros ar Toskanos turi ir 10–15 metų brandos potencialą. Tai vynuogė tiems, kurie vertina subalansuotą, niuansuotą vyną su kultūriniu bei gastronominiu gyliu.