Baltasis sausas
Reichsgraf von Kesselstatt Wehlener Sonnenuhr Riesling Spätlese 2018 vynas tai išskirtinis saldumo ir elegancijos derinys, aukštos kokybės vokiškas baltasis vynas, pagamintas iš Riesling vynuogių, augintų garsiajame Wehlener Sonnenuhr vynuogyne Mozelio regione. Šis prestižinis šlaitinis vynuogynas garsėja šiferio dirvožemiu ir idealiais saulės ekspozicijos šlaitais, kurie leidžia vynuogėms išvystyti sodrią, elegantišką ir ilgaamžę struktūrą.
Aromatuose gausu prinokusių persikų, kriaušių, citrusų žievelių, medaus ir šiek tiek baltojo jazmino. Skonis sodrus, subtilus, gaivi rūgštis puikiai atsveria saldžią brandą.
Likutinis cukraus kiekis:59,6 g/l.
Cukraus kiekis: 6,5 g/l.
Teikti 8-10 °C prie rytų Azijos virtuvės (pvz., tajų ar kinų patiekalų), aštrių patiekalų (su čili ar imbieru), sūrių (ypač mėlynojo pelėsio ar Brie tipo), vaisių pyragų, štrudelio, lengvų desertų.
Reichsgraf von Kesselstatt – viena prestižiškiausių ir seniausių vyno daryklų Vokietijoje, įsikūrusi Mozelio regione. Įkurta dar 1349 metais, ši vyninė jau daugiau nei 650 metų garsėja aukščiausios kokybės 'Riesling' vynais, kuriuos kuria iš geriausių Mozelio, Saar ir Ruwer upių slėniuose augančių vynuogynų uogų.
Vyninė Reichsgraf von Kesselstatt yra tikras Rieslingo etalonas – nuo gaivaus ir lengvo iki kompleksiško ir ilgaamžio. Kiekvienas jų vynas – tai precizikos, tradicijos ir inovacijos derinys, kurį vertina tiek vyno kritikai, tiek kolekcininkai visame pasaulyje.
Kuo išskirtinė Reichsgraf von Kesselstatt vyninė?
Fokusas į terroir: Kiekvienas vynas atspindi konkrečią augavietę, dirvožemio struktūrą ir mikroklimatą.
Aukščiausios klasės 'Riesling': Nuo sausų „Grosses Gewächs“ iki subtilių Kabinett ir išraiškingų vėlyvojo derliaus vynų (Spätlese, Auslese).
Tvari vynuogininkystė: Dėmesys natūraliai aplinkai ir tvariam vynuogynų valdymui.
Statusas: VDP narys (Verband Deutscher Prädikatsweingüter)
Išskirtinumas: Nuosavi vynuogynai prestižinėse vietovėse – Brauneberger Juffer Sonnenuhr, Josephshöfer, Scharzhofberger ir kt.
Griežti derliaus ribojimai – mažesnis derlius reiškia intensyvesnį skonį.
Vynų fermentacija su natūraliomis mielėmis – atliekama labai žemoje temperatūroje, kad išsaugotų subtilius aromatus.
Modernios vyno brandinimo sąlygos – užtikrina vyno ilgaamžiškumą, švarumą ir struktūrą.