Pusiau sausas, natūraliai putojantis obuolių sidras. Sidras gaminamas senuoju tradiciniu prancūzišku būdu iš Klumpės soduose užaugintų ir atrinktų sidrinių obuolių. Išspaustos obuolių sultys fermentuotos ir brandintos ne mažiau nei septynis mėnesius. To rezultatas – tvirto kūno ir subalansuoto skonio sidras.
Keeving metodas arba Le Chapeau Brun – tai tradicinis, sudėtingesnis, bet labai vertinamas sidro gamybos būdas, paprastai naudojamas Prancūzijos Normandijos ir Bretanės regionuose, siekiant gauti natūraliai kiek saldesnį, lengvai putojantį (švelniai gazuotą), kartais ir mažesnio alkoholio kiekio sidrą. Šis metodas leidžia sustabdyti fermentaciją paliekant natūralų obuolių cukrų, nenaudojant dirbtinio saldinimo ar cheminių priedų.
Pirmoji kraftinė sidrinė Lietuvoje, įkurta pirmojo officialaus Pommelier Donato Genio. Po kelionių į Angliją ir Normandiją, daugelio metų eksperimentų ir daugiau nei 6000 sidro obelų pasodinimo jis pradėjo visiškai naują sidro atgimimo erą Lietuvoje. „Sodo Sidriné“, įsikūrusioje vos už kelių kilometrų nuo Kauno miesto, Klumpės soduose