Vilnius

Klaipėda

  • Robert Parker

    98 / 100

  • Patricio Tapia - Descorchados

    96 / 100

Terrazas de Los Andes 'Cheval des Andes' Mendoza 2018

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Terrazas de Los Andes 'Cheval des Andes' Mendoza 2018

124.00

Aprašymas

2018-ųjų derlius buvo vienas geriausių pastarojo meto Mendozoje ir vynas tai rodo: tai vėsesnis derlius, žavintis šviežumu ir elegancija, sultingumu ir balansu. Vidutinio sodrumo, kreminės tekstūros, švelnokų taninų, ilgo sausinančio poskonio. 

Vynas fermentuotas mažomis partijomis 3 000–8 000 litrų talpose ir 13 mėn.brandintas: 40 %  225 litrų ąžuolo statinėse, 40 % 400 litrų talpos ąžuolo statinėse, likusieji 20% 2500 litrų talpos ąžuoliniuose kubiluose. Devyniasdešimt procentų ąžuolo prancūziško, o likusi dalis – austriško, slovėniško ir vokiško ąžuolo mišinys, 50 procentų statinių naujos.

Intensyvios raudonos spalvos vynas kvepia trešnėmis, laukinėmis braškėmis, papildytomis prieskionių natomis. 

Ypač ilgo brandinimo potencialo.

Patiekimas

Patiekti 16 - 18 °C temperatūros prie troškintos paukštienos, jautienos befstrogeno, ėrienos šonkaulių.

Vertinimas

98 / 100

Robert Parker

96 / 100

Patricio Tapia - Descorchados

Cheval des Andes has been making this wine since the 1999 vintage, and it has always been a blend based on malbec and cabernet sauvignon. The primary source of the grapes is Las Compuertas, on the northern bank of the Mendoza River, a classic zone for Mendozan malbec, which makes up 65% of the wine here, while the rest comes from Altamira, in the southern Uco Valley. This year it's 70% malbec (half from Altamira and half from Las Compuertas) and 30% cabernet sauvignon from Las Compuertas. Most of it was aged for about a year in 225- and 400-liter barrels, and another 20% in foudres. This wine has been mutating since 2014, when the freshness and fruity flavors began to emerge with greater clarity over the excesses of concentration and oak of the past. This version continues in that direction in a wine that's radiant in ripe red fruits, herbs, and a layer of tannins that's both very smooth and very tense. It has great elegance, great depth of flavors, and just the right amount of acidity so that they not only refresh but also project across the palate. Altamira and its firm tannins, its reddest fruits (they're mountain grapes after all), seem to gain prominence. A very good vintage of this modern classic of Argentine wine.

Jums galėtų patikti