Baltasis sausas
Šis vynas - biodinaminio ūkininkavimo produktas. Vynuogės skinamos atskirame vynuogyne, kurio vynmedžių amžius apie 40 metų ir tik iš itin nokių uogų, kurios renkamos lapkričio mėn. Visas vyno gamybos procesas vykdomas rankiniu būdu. Sveikos vynuogės 8 savaites fermentuojamos atvirose medinėse statinėse, vėliau vynas nupilamas nuo nuosėdų ( vynuogės nespaudžiamos) ir nefiltruojamas.
Raudono aukso geltonumo spalvos vynas, obuolių, kriaušių, geltonųjų slyvaičių, laukinių bičių medaus aromatų. Burnoje skonis vaisiškas ir minerališkas. Toks vynas dar vadinamas Orangewine arba Vin naturel.
Likutinis cukrus vyne -2g/l, sulfitų - 30-50 mg/l.
Tiekti 8-10° C prie mėsos patiekalų su aštresniais padažais.
Weingut Wimmer-Czerny – tai šeimos vyninė iš Žemutinės Austrijos (Niederösterreich), kuri garsėja savo giliais biodinaminės žemdirbystės principais ir natūraliais, autentiškais vynais. Vyninė įkurta Fels am Wagram regione – derlingame, molingame krašte, idealiai tinkančiame kokybiškų vynuogių auginimui.
Jau nuo 1980-ųjų pradžios Hans Czerny veda vyninę natūralumo ir tvarumo keliu. Ūkis dirba pagal Demeter sertifikavimą, o jų vynai kuriami su minimaliomis intervencijomis – tai leidžia išryškėti tikrajam terroir charakteriui.
Biodinaminė ir ekologinė vynuogininkystė
Demeter sertifikatas – aukščiausias biodinaminės praktikos ženklas
Vynai be pridėtinių sulfitų, spontaniškai fermentuoti
Daug dėmesio skiriama dirvožemio gyvybingumui ir natūraliai pusiausvyrai
Autentiški, išraiškingi skoniai, atspindintys regiono unikalumą
Grüner Veltliner
Roter Veltliner
Chery Seo / Cherny Seop – natūralus raudonas vynas
Pet-Nat ir kiti natūralūs putojantys vynai
Weingut Wimmer-Czerny – tai daugiau nei vynas. Tai atsakingas požiūris į žemę, gamtą ir vartotoją.