Patiekite 8-10 °C su žuvimi, pavyzdžiui, ant grotelių kepta lašiša ar net sušiais. Taip pat puikiai dera su vaisių pyragais ir kitais vaisių desertais; pabandykite jį derinti su rabarbarų ir grietinėlės desertu - vaisių aštrumas papildys elegantišką vyno struktūrą.
Pol Roger – tai daugiau nei 170 metų elegancijos ir meistriškumo istorija, įrašyta į Šampanės regiono širdį bei Epernay miesto istoriją. Šie nepriklausomi šeimos valdomi šampano namai nuo 1849 metų kuria aukščiausios kokybės šampaną, vertinamą visame pasaulyje. Šis išskirtinis Pol Roger šampanas pelnė daugybę gerbėjų, tarp kurių ryškiausiai šviečia sero Vinstono Čerčilio vardas. Jo aistra šiam šampanui buvo tokia didelė, kad jo garbei buvo sukurtas prestižinis Cuvée Sir Winston Churchill.
Pol Roger išsiskiria savo įsipareigojimu kiekviename gamybos etape siekti aukščiausių kokybės standartų. Vyndariai kruopščiai atrenka vynuoges iš patikimų vynuogių augintojų geriausiuose Šampanės regiono vynuogynuose. Šis kruopštus rinkimas, kartu su tradiciniais gamybos metodais ir ilgu brandinimu vėsiuose rūsiuose, užtikrina Pol Roger šampano unikalų charakterį.
Unikalus Pol Roger šampano stilius
Pol Roger šampanai pasižymi elegancija, subtilumu ir nepriekaištingu balansu. Didelis dėmesys skiriamas aukščiausios kokybės vynuogėms ir kruopščiam vyndarystės procesui, siekiant sukurti rafinuotus ir kompleksiškus šampanus.
Prestižiniai Pol Roger vynuogynai
Pol Roger rūpinasi 92 hektarais savo vynuogynų ir bendradarbiauja su patikimais vynuogių augintojais geriausiuose Šampanės regionuose. Šie vynuogynai yra išsidėstę trijuose pagrindiniuose regionuose, kurie kiekvienas prisideda prie Pol Roger šampano unikalumo :
Būtent šių skirtingų terroir vynuogių derlius ir kruopštus darbas giliuose ir vėsiuose rūsiuose leidžia Pol Roger kurti aukštos kokybės ir įvairaus stiliaus šampanus. Pol Roger rūsiai yra vieni giliausių ir vėsiausių Šampanėje, o tai lemia lėtą fermentaciją ir subtilius burbuliukus.
Brandinimas ir geriausias vartojimo laikotarpis
Pol Roger ne vintažiniai šampanai paprastai brandinami ne trumpiau kaip trejus metus, o vintažiniai ir prestige cuvée – dar ilgiau. Šis ilgas brandinimo laikotarpis suteikia šampanui dar daugiau subtilių niuansų ir elegancijos. Pol Roger šampanais galima mėgautis tiek jų jaunystėje, tiek leidus jiems subręsti .