1–16 iš 16
Apulija visada buvo vienas iš svarbiausių Italijos vyno regionų. Vienas iš dviejų produktyviausių vyno regionų šalyje – kartu su Sicilija – jis gali pasiūlyti daugybę vynų už priimtiną kainą. Šiltas klimatas ir derlinga dirva leidžia lengvai augint šiame regione beveik bet ką. Apuliją iš trijų pusių supa vanduo, darantys didžiulę įtaką pusiasalio augmenijai. Dauguma Apulijos vynų yra raudonieji iš tokių vietinių vynuogių veislių: ‘Negroamaro‘, ‘Primitivo‘, ‘Bombino Nero‘, ‘Nero di Troia‘, ‘Susumaniello‘. Baltieji vynai gaminami iš ‘Bianco d‘Alessano‘, ‘Verdeca‘, ‘Bombino Bianco‘, ‘Malvasia‘, ‘Pampanuto‘, ‘Trebbiano‘. Šis regionas garsus ir alyvuogių aliejumi, čia jo pagaminama pusė visos Italijos produkcijos.
Skaityti daugiauSaldusis saldus
Raudonasis sausas
Rožinis sausas
Rožinis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Rožinis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Apulija visada buvo vienas iš svarbiausių Italijos vyno regionų. Vienas iš dviejų produktyviausių vyno regionų šalyje – kartu su Sicilija – jis gali pasiūlyti daugybę vynų už priimtiną kainą. Šiltas klimatas ir derlinga dirva leidžia lengvai augint šiame regione beveik bet ką. Apuliją iš trijų pusių supa vanduo, darantys didžiulę įtaką pusiasalio augmenijai. Dauguma Apulijos vynų yra raudonieji iš tokių vietinių vynuogių veislių: ‘Negroamaro‘, ‘Primitivo‘, ‘Bombino Nero‘, ‘Nero di Troia‘, ‘Susumaniello‘. Baltieji vynai gaminami iš ‘Bianco d‘Alessano‘, ‘Verdeca‘, ‘Bombino Bianco‘, ‘Malvasia‘, ‘Pampanuto‘, ‘Trebbiano‘. Šis regionas garsus ir alyvuogių aliejumi, čia jo pagaminama pusė visos Italijos produkcijos.
Primitivo – garsiausia Apulijos vynuogė
Garsiausi Apulija regiono raudonieji vynai gaminami iš ‘Primitivo‘ vynuogės. Salentas ir Gioia del Colle yra žymiausios šių vynuogių augavietės. ‘Primitivo‘ italų kalba reiškia ankstyvą nokimą, šios vynuogės sezono pradžioje sukaupia daug cukraus. Ankstyvas nokinimas reiškia, kad vynai yra svarūs, sultingi, vaisiški. Iš tokių vynuogių pagamintuose vynuose dominuoja šviežių figų, mėlynių ir virtų gervuogių skoniai. ‘Primitivo‘ vynuogės nukeliavusios į JAV vadinasi ‘Zinfandel‘.
Negroamaro iš Apulijos
‘Negroamaro‘ itališkai reiškia 'juodai kartus'. Vynai iš ‘Negroamaro‘ vynuogių yra sodraus kūno, turintys nedaug taninų ir rūgšties, vaisiški. Sausas raudonasis vynas, pagamintas iš ‘Negroamaro‘, pasižymi prinokusių slyvų, virtų aviečių ir prieskonių natomis, tokiomis kaip anyžiai, kvapieji pipirai bei cinamonas.
Karšto ir sauso Apulijos klimato dėka baltieji vynai yra gana minkšti ir traškūs. Gaivūs, minerališki, citrusinių vaisių, ananasų, bergamočių, prieskoninių žolelių aromatų ir skonių vynai dažnai turi nemažai rūgšties, tačiau savo kūnu gana lengvi, grakštūs.