Velykinio stalo siurprizas – kiaušiniai su trumais
Paskelbta: 2023-04-04
AGNĖ EINĖ
Įprasta, kad Šv. Velykų rytą ridename ir daužome margučius. Velykinį stalą nuklojame užkandžiais, žalumynais, mišrainėmis, pagardintu sviestu ir pintine margučių. Norisi kažko naujo? Kažko įdomesnio? Kažko nekasdieniško? Juk šventės skirtos ne tik džiuginti akis, sielą, bet ir skrandį. Valgymas – vienas iš gyvenimo malonumų. Siūlau Jums pasigaminti įdarytų kiaušinių su trumais.
Ingredientai:
- Kietai virti kiaušiniai
- Majonezas
- G. Tartufi baravykų ir baltųjų trumų užtepėlė
- (Galima naudoti ir G. Tartufi vasarinių trumų gabaliukus, ir G. Tartufi vasarinių trumų padažą, ir džiovintus trumus ar vasarinių trumų pudrą)
- Druska ir pipirai
Paruošimas
Perpjauname pusiau kietai virtus kiaušinius, išimame trynius.
Į trynius dedame užtepėlės (pagal skonį, kiek norisi), šiek tiek majonezo, pagardiname druska ir pipirais, viską sumaišome ir sutupdome į kiaušinių baltymus.
Pabarstome žalumynais – ir štai Jums išskirtinis, trumais ir baravykais kvepiantis užkandis!
Vyno derinimas
Trynys ir majonezas linkę apvelti gomurį, todėl kiaušinius derinti reikėtų su gaivesniais baltaisiais ar putojančiais baltaisiais vynais. Na, o klasikinio trumų ir šampano derinio nenurungs niekas.
Linkime Jums atradimų kupinų Šv. Velykų!
Putojantis sausas
Champagne Duval-Leroy Brut Réserve
-
Prancūzija
- Šampanė/Champagne
-
- Chardonnay - 10%
- Meunier - 30%
- Pinot Noir - 60%
-
- Harmoningas, elegantiškas klasikinio metodo putojantis
- 0,75
Putojantis p. sausas
Follador Farder Extra Dry Prosecco Treviso DOC
-
Italija
- Venetas/Prosecco Treviso DOC
-
- Glera - 100%
-
- Lengvas, vaišikas, pusiau sausas putojantis
- 0,75 11,5%