Baltasis sausas
André Bonhomme Les Quarts Viré-Clessé AOC 2022 – tai puiki ‘Chardonnay’ išraiška iš vieno geriausių Makono regiono „Premier Cru“ lygio vynuogynų. Šis vynas tobulai įkūnija Domaine André Bonhomme atsidavimą ekologinei vynuogininkystei ir „terroir“ puoselėjimui.
Aromatai žavi prinokusių baltųjų ir geltonųjų vaisių, tokių kaip persikai ir obuoliai, kvapais, persipynusia su korio ir švelniomis baltųjų gėlių bei migdolų užuominomis.
Burnoje atsiskleidžia kreminė tekstūra ir gyvybinga vaisių žaismė, išryškinanti azijietiškų kriaušių, crème brûlée ir prinokusių medaus melionų skonius, kuriuos visus pabrėžia ryški minerališka struktūra.
Vynuogės renkamos rankomis iš senų vynuogynų (kai kurie pasodinti dar 1923 m.) „Les Quarts“ vynuogyne. Vynas kruopščiai fermentuojamas ir 24 mėnesius brandinamas prancūziško ąžuolo statinėse kartu su mielių nuosėdomis.
Patiekti 10-12 °C temperatūros prie paukštienos grietinėlės padaže, oto kepsnio, jūros gėrybių patiekalų ar itališkų virtinukų su moliūgų, saldžiųjų bulvių įdaru ir čederio sūrio padažu.
André Bonhomme vyninę 1956 metais įkūrė Andre Bonhomme. Ūkis turi daug senų vynmedžių – dalis jų artėja link 100 metų amžiaus, kai kurie užsodinti dar 1923-aisiais. André Bonhomme ūkis laikomas vienu lyderiaujančių Vire-Clesse apeliacijoje, daug prisidėjęs prie šios kilmės vietos atsiradimo ir reikalavimų sugriežtinimo. Aukštos kokybės ąžuolo statinės, tinkamas vynuogių sunokimas ir griežti kokybės reikalavimai leidžia pagaminti vyną, kuris yra patrauklus ir elegantiškas būdamas jaunas, tačiau taip pat puikiai bręsta. Šis pranašumas būdingas tik keletui geriausių Vire-Clesse gamintojų. Tokios kokybės, elegancijos ir koncentracijos vynai iš šiauriau esančių Auksinio Šlaito (Cote d'Or) Burgundijos ūkių kainuoja ženkliai daugiau. Čia nuo seno vynuogynai auginami taikant ekologiškos vynuogininkystės metodus. Tokiu būdu siekiama ugdyti vynuogyno imunitetą ligoms, o ne tik nuo jų gelbėti.
Vyno stilius
André Bonhomme vynas yra grynas, minerališkas ir elegantiškas, atspindintis autentišką Makono regiono ‘Chardonnay’ išraišką.
Prestižiniai vynuogynai
André Bonhomme vynuogynai yra išsidėstę Vire-Clesse apeliacijoje, pasižyminčioje molingais ir kalkakmenio dirvožemiais. Senieji vynmedžiai yra pagrindinis kokybės garantas, suteikiantis vynams koncentracijos ir kompleksiškumo.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
André Bonhomme vynai išsiskiria savo bręndimo potencialu. Nors jie yra patrauklūs ir elegantiški būdami jauni, jų tikrasis gylis ir kompleksiškumas atsiskleidžia po kelių metų brandinimo butelyje, leidžiančio tobulėti ir vystytis naujiems aromatams bei skoniams.