Putojantis sausas
Andreola Nazzareno Pola Etichetta del Fondatore Dirupo Valdobbiadene Superiore Rive di Santo Stefano Extra Dry Prosecco Superiore DOCG - vynas dedikuotas vyninės įkūrėjui Nazzareno Pola ir gimęs vienoje prestižiškiausių Valdobbiadene teritorijos vietovių – Rive di Santo Stefano. Stačiuose šlaituose augančios Glera vynuogės čia subręsta lėtai, įgydamos grakščią rūgštį, gaivų vaisiškumą ir subtilią minerališkumo liniją. „Extra Dry“ stilius paryškina skonio apvalumą ir rafinuotą saldumo–rūgšties balansą.
Taurėje atsiskleidžia baltų gėlių, kriaušių, obuolių ir švelnių akacijų natų derinys. Jį papildo lengvi citrusų tonai ir minerališki atspalviai, būdingi kalvų terroir.
Burnoje šis Prosecco yra lengvas ir gaivus, švelnių burbuliukų, apvalaus, itin švaraus poskonio. Subalansuotas vaisiškumas, elegantiška rūgštis ir subtili saldumo užuomina sukuria darnų įspūdį.
Likutinis cukraus kiekis: 15g/l.
Tiekti 6 - 8 °C temperatūros, kaip aperityvą ar su lengvais užkandžiais: jūros gėrybėmis, lengvomis baltos žuvies salotomis, šviežiais sūriais, prosciutto su melionu bei ne itin saldžiais kepiniais.
„Andreola“ įkurta 1984 m., jos steigėjas – Nazzareno Pola, o šiuo metu vadovauja jo sūnus Stefano Pola. Įmonė įsikūrusi Farra di Soligo, Treviso provincijoje (Venetas, Italija).
Pavadinimas „Andreola“ naudojamas bendrovei, o pilnas juridinis pavadinimas – „Azienda Agricola Andreola di Stefano Pola“.
Įmonė veikia Valdobbiadene DOCG – prestižinėje vyno zonoje, kurioje gaminami išskirtiniai putojantys vynai. Vynuogynai apima apie 70 ha juros–Kalcarenito bei molio šlaituose, dažnai vadinamuose „heroic viticulture“ (vitikultūra ant statmenų šlaitų) dėl ūkininkavimo sudėtingumo.
Dominuojanti vynuogė – Glera, šalia auginamos ir autochtoninės vietinės veislės – Bianchetta, Perera bei Verdiso.
– Įmonė ryžtingai nusprendė atsisakyti termino „Prosecco“ etiketėse ir vis labiau akcentuoti regioną „Valdobbiadene DOCG“, siekdama pabrėžti augavietės ypatumus ir kokybę.
– „Rive“ linija (vieno vynuogyno produkcija) – strategija, leidžianti individualizuoti vynus pagal mikrotteritorijas ir terroir.
– Dėmesys kokybei: rankinis derliaus nuėmimas, optimizuotos technologijos, kad būtų saugoma vynuogių charakteristika, minimalus intervencijų laipsnis.
– Įmonė gamina putojančius vynus pagal Valdobbiadene DOCG reikalavimus: brut, extra dry, dry, taip pat „Rive“ vyno linijas.
– Vyno namai turi savo „Experience Room“ ir „Heroic Store“, skirtus turistams – tai leidžia patirti vyno gamybą, vitikultūros sąlygas bei regiono kraštovaizdį.
Pastaraisiais metais Andreola sulaukia gausių vyno kritikų liaupsių. O jų pirmasis, dar 1984 metais debiutavęs, vynas Vigneto Dirupo Brut Prosecco di Valdobbiadene Superiore DOCG 2019 metais buvo apdovanotas pačiu aukščiausiu Gamberro Rosso įvertinimu – trimis taurėmis (Tre Bicchieri). Nenuostabu, kad šis vynas laimėjo geriausio titulą ir 2019 m. Lietuvos Vyno Čempionate.