Putojantis sausas
Andreola Nazzareno Pola Etichetta del Fondatore Dirupo Valdobbiadene Superiore Rive di Santo Stefano Extra Dry Prosecco Superiore DOCG - vynas dedikuotas vyninės įkūrėjui Nazzareno Pola ir gimęs vienoje prestižiškiausių Valdobbiadene teritorijos vietovių – Rive di Santo Stefano. Stačiuose šlaituose augančios Glera vynuogės čia subręsta lėtai, įgydamos grakščią rūgštį, gaivų vaisiškumą ir subtilią minerališkumo liniją. „Extra Dry“ stilius paryškina skonio apvalumą ir rafinuotą saldumo–rūgšties balansą.
Taurėje atsiskleidžia baltų gėlių, kriaušių, obuolių ir švelnių akacijų natų derinys. Jį papildo lengvi citrusų tonai ir minerališki atspalviai, būdingi kalvų terroir.
Burnoje šis Prosecco yra lengvas ir gaivus, švelnių burbuliukų, apvalaus, itin švaraus poskonio. Subalansuotas vaisiškumas, elegantiška rūgštis ir subtili saldumo užuomina sukuria darnų įspūdį.
Likutinis cukraus kiekis: 15g/l.
Tiekti 6 - 8 °C temperatūros, kaip aperityvą ar su lengvais užkandžiais: jūros gėrybėmis, lengvomis baltos žuvies salotomis, šviežiais sūriais, prosciutto su melionu bei ne itin saldžiais kepiniais.
Visa Prosecco teritorija nėra vienoda! Nors regiono pakraščiuose plyti lygumos ir veši derlingi vynmedžiai, centrinėje dalyje aplink Valdobbiadene ir Conegliano miestelius, kraštovaizdis visiškai kitoks – aukštos kalvos stačiais šlaitais, terasomis susodinti vynmedžiai. Visai prie pat Valdobbiadene miestelio esančiame Col San Martino įsikūrusi ir Andreola vyninė gamina itin išraiškingo skonio Prosecco vyną. Vyninei vadovaujantis Stefano Pola remiasi ilgametėmis vyno gaminimo tradicijomis regione, tačiau nevengia ir modernių kokybę gerinančių sprendimų. Šeimos ūkiui priklauso 70 hektarų vynuogynų, kuriuose dominuoja Glera vynuogės, tačiau neužmirštamos ir senosios vietinės veislės – Verdiso, Bianchetta bei Perera. Pastaraisiais metais Andreola sulaukia gausių vyno kritikų liaupsių. O jų pirmasis, dar 1984 metais debiutavęs, vynas Vigneto Dirupo Brut Prosecco di Valdobbiadene Superiore DOCG 2019 metais buvo apdovanotas pačiu aukščiausiu Gamberro Rosso įvertinimu – trimis taurėmis (Tre Bicchieri). Nenuostabu, kad šis vynas laimėjo geriausio titulą ir 2019 m. Lietuvos Vyno Čempionate.