Baltasis sausas
Šis metų derliaus „Chardonnay“ vynas yra puiki aukštumose augusių vynuogių išraiška.
Čia galima tikėtis gaivių ir intensyvių aromatų, kuriuose dominuoja ryškios sodo vaisių ir baltųjų persikų natos. Skonis traškus ir gaivus, su gyvybingomis citrusinių vaisių užuominomis.
Vynuogynai yra įsikūrę Pirėnų papėdėse, kur molio ir kalkakmenio dirvožemiai suteikia vynui išskirtinio minerališkumo.
Žemos temperatūros fermentacija apsaugo subtilius aromatus, o brandinimas su smulkiomis mielėmis per žiemą suteikia vynui kompleksiškumo.
Šis vynas gaminamas nenaudojant ąžuolo, leidžiant ryškiam vaisių charakteriui aiškiai atsiskleisti.
Patiekti 10-12 °C temperatūros prie kietūuų sūrių, keptų daržovių arba lašišos kepsnio su citrina.
Antech, įsikūrusi Limoux apeliacijoje Langedoko regione, į putojančių vynų pasaulį įžengė dar po 1931 m., kai vedybų keliu į šeimos verslą atėjo Edmondas Antech. Pastaraisiais dešimtmečiais vyninė nuosekliai stiprino savo pozicijas, orientuodamasi išskirtinai į putojančių vynų gamybą trijose apeliacijose: Crémant de Limoux, Blanquette de Limoux ir Blanquette Méthode Ancestrale. Šiuo metu vyninę vadovauja šeštos kartos atstovė Françoise Antech, kuri remiasi šeimos tradicijomis ir moderniais inovatyviais sprendimais, siekdama atskleisti Limoux regiono unikalų terroir bei istoriją.
Vyno stilius
Antech putojantys vynai pasižymi subtiliu gaivumu, pilna tekstūra ir kompleksišku aromatų deriniu, atspindinčiu Limoux apeliacijos ypatumus.
Prestižiniai vynuogynai
Vyninė valdo apie 60 hektarų vynuogynų, kur auginamos 'Chardonnay', 'Chenin Blanc' ir 'Mauzac' vynuogės, būtinos aukštos kokybės putojančių vynų gamybai. Kadangi savo vynuogių apimtis neužtenka, Antech sudarė ilgalaikes žaliavos tiekimo sutartis su 35 vietiniais ūkininkais, užtikrindama nuoseklų ir išskirtinį tiekimą.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Antech putojančių vynų struktūra leidžia mėgautis jais iš karto – jie pasižymi išskirtiniu balansiu, gaivumu ir elegantiška aromatine sudėtimi. Tačiau jų kompleksiškumas suteikia potencialą tobulėti ir išreikšti dar ryškesnes charakterio savybes bręstant.