Putojantis sausas
Antech Grande Cuvée Oubliée 2016 – tai aukštos klasės Crémant de Limoux iš pietų Prancūzijos, pagamintas naudojant tradicinį putojančio vyno gamybos metodą (Méthode Traditionnelle). Tai neeilinis putojantis vynas, kuris net 5 metus brandintas butelyje su mielių nuosėdomis, kad įgytų gylio, rafinuoto skonio ir subtilių burbuliukų struktūrą.
Turtingas ir harmoningas vynas, kuriame jaučiami greipfrutų ir apelsinų aromatai, karamelės saldumas ir cukruotų meduolių prieskoniai. Subtilūs, švelnūs burbuliukai suteikia kremiškumo, o išlaikyta rūgštis palaiko gaivą.
Šis neįtikėtino šviežumo ir tobulo balanso putojantis vynas pagamintas iš rankomis skinto 20–40 metų senumo vynmedžių derliaus, augančio molio ir kalkakmenio terasose bei šlaituose.
Dozažas: ~3–5 g/l
Patiekti 7-8 °C kaip aperityvą, prie skrudintos baltos žuvies, vištienos kepsnių.
Antech, įsikūrusi Limoux apeliacijoje Langedoko regione, į putojančių vynų pasaulį įžengė dar po 1931 m., kai vedybų keliu į šeimos verslą atėjo Edmondas Antech. Pastaraisiais dešimtmečiais vyninė nuosekliai stiprino savo pozicijas, orientuodamasi išskirtinai į putojančių vynų gamybą trijose apeliacijose: Crémant de Limoux, Blanquette de Limoux ir Blanquette Méthode Ancestrale. Šiuo metu vyninę vadovauja šeštos kartos atstovė Françoise Antech, kuri remiasi šeimos tradicijomis ir moderniais inovatyviais sprendimais, siekdama atskleisti Limoux regiono unikalų terroir bei istoriją.
Vyno stilius
Antech putojantys vynai pasižymi subtiliu gaivumu, pilna tekstūra ir kompleksišku aromatų deriniu, atspindinčiu Limoux apeliacijos ypatumus.
Prestižiniai vynuogynai
Vyninė valdo apie 60 hektarų vynuogynų, kur auginamos 'Chardonnay', 'Chenin Blanc' ir 'Mauzac' vynuogės, būtinos aukštos kokybės putojančių vynų gamybai. Kadangi savo vynuogių apimtis neužtenka, Antech sudarė ilgalaikes žaliavos tiekimo sutartis su 35 vietiniais ūkininkais, užtikrindama nuoseklų ir išskirtinį tiekimą.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Antech putojančių vynų struktūra leidžia mėgautis jais iš karto – jie pasižymi išskirtiniu balansiu, gaivumu ir elegantiška aromatine sudėtimi. Tačiau jų kompleksiškumas suteikia potencialą tobulėti ir išreikšti dar ryškesnes charakterio savybes bręstant.