Raudonasis sausas
Rafinuotas Božolė Cru vynas, kuriame susilieja Burgundijos precizika ir Božolė energija. Šis vynas – tai klasikinės ‘Gamay’ vynuogės interpretacija per Armand Heitz minimalistinį požiūrį, kai terroir kalba pats, be perteklinės intervencijos.
Vynuogės auga granito ir smėlio dirvožemiuose, ant švelnių pietinių Juliénas kalvų, kur vyrauja subalansuotas mikroklimatas, leidžiantis uogoms subręsti išlaikant rūgštį ir aromatinį šviežumą.
Taurėje atsiskleidžia prinokusių vyšnių, aviečių, žibuoklių ir laukinių žolelių aromatai, papildyti pipirų, muskato ir subtilių gėlių tonų. Aromatas – elegantiškas, kviečiantis ir harmoningas, pasižymintis Burgundišku rafinuotumu ir Božolė gyvybingumu.
Burnoje vynas vidutinio kūno, švelnios tekstūros, su subalansuota rūgštimi ir švelniais taninais, suteikiančiais jam struktūros bei ilgaamžiškumo. Skonyje dominuoja raudonųjų vaisių, gėlių, švelnaus prieskoniškumo sluoksniai, pereinantys į ilgą, švarią ir minerališką pabaigą.
Fermentacija vykdoma natūraliomis mielėmis, pagal švelnią maceraciją, kad būtų išsaugotas ‘Gamay’ švarumas ir subtilumas. Brandinimas vyksta nerūdijančio plieno talpose ir dalinai senose ąžuolo statinėse, siekiant balanso tarp šviežumo ir tekstūros.
Tieketi: 14–15 °C. Puikiai dera su šaltos mėsos užkandžiais, keptais paukštienos patiekalais, lengvais brandintais sūriais.
Armand Heitz, įsikūręs Chassagne-Montrachet, į Burgundijos vyno sceną įžengė tik 2013 metais. Po dvejų metų eksperimentų, įtvirtindamas savo įgytas žinias studijuojant Šveicarijoje, jis perėmė istorinius šeimos vynuogynus, kurie ilgus metus buvo išnuomoti „Maison Drouhin“. Vynuogynus Armand perėmė palaipsniui, o kartu su ilgamečiu „Domaine Leflaive“ enologu Ludovic Pierrot išsikėlė tikslą kurti aromatingą ir ekspresyvų Burgundijos vyną, atskleidžiantį unikalų terroir pagal klasikinės vyndarystės tradicijas.
Pačiam Armand Heitz Burgundijos vyno idealas yra elitiniai „Domaine Leflaive“ ir „Domaine Ramonet“, kurių pramintu keliu jis ir eina. Vyndarys propaguoja draugišką gamtai biodinaminę vyndarystę, mažą derlingumą, nuosaikų ąžuolo statinių naudojimą (15–25 % naujo ąžuolo) ir terroir atskleidimą.
Vyno stilius
Armand Heitz vynas yra ekspresyvus, išskirtinio balanso, malonus tiek išleidus, tiek subrendęs, puikiai atskleidžiantis savo kilmės vynuogyną.
Prestižiniai vynuogynai
Vyninei priklauso prestižiniai vynuogynai, įsigyti dar nuo 1857 metų. Tarp jų išsiskiria:
Juos papildo ir mažiau garsūs, tačiau savitomis charakteristikomis pasižymintys Chassagne, Meursault ir Pommard vynuogynai.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Vienas didžiausių Armand Heitz vyno privalumų – jo stilius leidžia mėgautis vynais dar jaunystėje. Jie yra puikiai subalansuoti ir skanūs iš karto, tačiau kartu turi potencialą sėkmingai bręsti ir tobulėti laikui bėgant.