Vilnius

Klaipėda

  • Robert Parker

    96 / 100

Biondi Santi Tenuta Greppo Annata Brunello di Montalcino DOCG 2017

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Biondi Santi Tenuta Greppo Annata Brunello di Montalcino DOCG 2017

221.00

Aprašymas

Vynmedžių amžius iš kurių gaminama „Annata“- 10 /25 metai.Vynas 36 mėnesius laikytas Slavonijos ąžuolo statinėse kvepia vyšniomis, džiovintomis figomis, kakava, gervuogėmis, džiovintais žiedlapiais, tabaku. Prieš vartojimą rekomenduojama bent 8 valandas vyną dekantuoti.

Rūgštingumas yra akivaizdus, bet gerai integruotas į storą vyno tekstūros sodrumą. Vynas atsidaro lėtai ir tyliai su nuostabiu subtilių gėlių natų pliūpsniu, kuris atsiranda poskonyje.

Vyno brandinimo potencialas nuo 20 iki 40 metų.

Patiekimas

Patiekti 18 °C temperatūros prie žvėrienos patiekalų, jautienos didkepsnių.

Vertinimas

96 / 100

Robert Parker

A delicately sweet note of fresh summer cherry is a precursor to budding complexity and a very articulate bouquet that opens quickly in the glass. Immediately pleasing fruit is a characteristic of the 2017 growing season that had above average temperatures and drought throughout the summer. The resistant 2017 Brunello di Montalcino takes on these challenges without missing a beat. The wine's celebrated acidity and its small berry nuances remain intact. The tannins are silky and the wine's flavors fade slowly even after you have taken your last sip.

Apie gamintoją

Itin retas atvejis, kai galima atsekti vyno kilmę iki vieno konkretaus žmogaus, nes „Brunello di Montalcino“ atsirado būtent Ferruccio Biondi-Santi’o dėka, o jį išgarsino Biondi-Santi’ų šeimą. Dabar jau septintoji vyndarių šeimos karta gamina vyną, garsėjantį savo elegancija ir nepaprastu ilgaamžiškumu. Montalčino centre įsikūrusi ir 25 ha vynuogynų turinti „Biondi Santi“ vyninė laikosi tradicinių, daugiau nei šimtmečio senumo vyndarystės būdų. 1888 m. Ferruccias Biondi-Santis, remdamasis „Barolo“ pavyzdžiu, sukūrė „Brunello di Montalcino“. Tai buvo revoliucija, nes likusioje Toskanos dalyje joks vynas nebuvo gaminamas iš vienos vynuogių veislės. Tobulo stiliaus ir elegancijos vynas seniai įsitvirtinęs kolekcininkų radaruose. Šiuo metu vyninei vadovauja Jacopas Biondi-Santis, Ferrucio proproanūkis. Dauguma „Brunello di Montalcino“ apeliacijos vynuogynų užsodinti būtent iš „Biondi-Santi“ paimtais ‘Sangiovese Grosso‘ vynuogių klonais. Derlius nurenkamas gana anksti. Vyndarystėje dominuoja ilga maceracija: „Brunello“ fermentuojamas plieno talpose, o Riserva – ąžuolo. Vėliau vynai brandinami didelėse ąžuolinėse statinėse. "Biondi-Santi – tai itališko vyno Rolls Royce!" – Gambero Rosso

Biondi Santi - Tenuta Greppo

Biondi Santi - Tenuta Greppo

Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti