Vilnius

Klaipėda

  • Wine Enthusiast

    98 / 100

  • Robert Parker

    97 / 100

Biondi Santi Tenuta Greppo Riserva Brunello di Montalcino DOCG 1998

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Biondi Santi Tenuta Greppo Riserva Brunello di Montalcino DOCG 1998

820,00

Aprašymas

Meditacinis vynas, kuriame atsiskleidžia vyno žavesys daug metų slypėjęs butelyje. Vynas, kuriame  branda vis nepraranda jaunystės polėkio.3 metus brandintas slavoniško ąžuolo statinėse. Pradžioje vynas drovus, paslaptingo aromatinio sudėtingumo. Jis lėtai atsiveria ir vystosi, atskleisdamas didelį gylį ir daugybę aromatų. Vytusios rožės, brendžio vyšnios, citrinos žievelės, titnagas, saldus tabakas, džiovintos aromatinės žolelės.

Patiekimas

Patiekti 16-18 °C temperatūros prie žvėrienos patiekalų, jautienos didkepsnių.

Vertinimas

98 / 100

Wine Enthusiast

Boasting alluring scents of new leather, truffle, camphor, pipe tobacco and just a whiff of tar, this just re-released Riserva from the estate's cellar is absolutely gorgeous. Loaded with finesse, the polished, vibrant palate delivers dried cherry, orange zest, cinnamon and nutmeg alongside silky, smooth tannins before finishing on a note of black tea. Still amazingly fresh and going strong. Drink through 2048.

97 / 100

Robert Parker

These back vintages are available to purchase by special request. The 1998 Brunello di Montalcino Riserva comes from an under-the-radar vintage that has blossomed today. The aging potential of these Riservas from Il Greppo must be tasted to be believed. Driven by fresh acidity that remains firm and taut, this wine reveals a dark garnet color and mid-weight concentration. The bouquet presents a careful succession of dried berry, forest floor and spice aromas that builds in intensity as the wine warms in the glass. The wine hits the palate with immediate brilliance and sparkle. This bottle is at its drinking prime right now. It's a true beauty.

Apie gamintoją

Retas atvejis, kai visos vyno kategorijos ištakos gali būti atsektos iki vieno žmogaus, bet „Brunello di Montalcino“ istorija prasidėjo būtent nuo Ferruccio Biondi-Santi, kuris XIX a. pabaigoje sukūrė pirmąjį šio stiliaus vyną. Jo darbas ir vizija tapo kertiniu akmeniu ne tik Toskanos, bet ir visos Italijos vyndarystėje. 1888 m., remdamasis „Barolo“ pavyzdžiu, Ferruccio pagamino pirmąjį Brunello – 100 % ‘Sangiovese Grosso’ vyną, tuo metu revoliuciniu laikytą sprendimą, kai visa Toskana dar derino kelias veisles viename vyne.

Šiandien vyninei vadovauja Jacopo Biondi-Santi, Ferruccio proproanūkis ir jau septintosios vyndarių kartos atstovas. Jis laikosi daugiau nei šimtmetį puoselėjamų tradicijų, gamindamas išskirtinai ilgai bręstančius, elegantiškus vynus. Biondi-Santi ūkis yra įsikūręs Montalčino kalvos viršūnėje, jiems priklauso apie 25 ha istorinių vynuogynų, o dauguma regiono ‘Sangiovese Grosso’ vynuogynų buvo užsodinti klonais iš šios vyninės plantacijų.

Vyno stilius

Biondi-Santi vynai garsėja ilgaamžiškumu, rafinuotumu ir nepaprasta struktūra. Jų elegantiškas, klasikinis stilius išlaikytas per daugiau nei 100 metų – tai vynas kolekcininkams ir brandos vertintojams.

  • Raudonasis vynas – gaminamas tik iš ‘Sangiovese Grosso’. Vynas koncentruotas, su ilga maceracija, pasižymi subtiliomis gėlių, raudonųjų uogų, tabako ir miško paklotės natomis. Taninai tvirti, tačiau nugludinti, rūgštis ryški – tai struktūra, skirta ilgai bręsti.
  • Riserva – dar ilgesnės fermentacijos ir brandinimo rezultatas. Brandinama didelėse ąžuolinėse statinėse, ši cuvée atskleidžia gylį, minerališkumą ir ilgaamžiškumą.

Prestižiniai vynuogynai

Biondi-Santi valdo vienus iš vertingiausių Montalčino vynuogynų, įsikūrusių aukščiausiose ir vėsiausiose apeliacijos vietose. Tarp jų:

  • Tenuta Greppo – istorinė vyninė ir pagrindinis ‘Sangiovese Grosso’ šaltinis.
  • Kiti vynuogynai aplink Montalčino miestelį, kuriuose auginamos tik Biondi-Santi atrinktos vynmedžių linijos.

Dėl aukštesnės altitudės ir vėsesnio klimato vynuogės sunoksta lėtai, o derlius paprastai renkamas anksčiau nei kitose ūkio vietose – taip išlaikomas natūralus rūgštingumas ir aromatinis grynumas.

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis

Brunello di Montalcino fermentuojamas nerūdijančio plieno talpose, naudojant ilgą maceraciją, kad būtų išgauta maksimali struktūra ir spalva. Riserva versija fermentuojama ąžuolo statinėse, o visi vynai brandinami didelėse slavoniško ąžuolo statinėse.

Biondi-Santi vynai pasižymi išskirtiniu brandos potencialu – klasikiniai Brunello gali bręsti 20, 30 metų ar net ilgiau. Jie puikiai atsiskleidžia laikui bėgant, išlaikydami eleganciją, balansą ir aromatingumą . Ne veltui šie vynai laikomi „itališko vyno Rolls Royce“.

Biondi Santi - Tenuta Greppo

Biondi Santi - Tenuta Greppo

Italija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti