Braida di Giacomo Bologna Brachetto d'Acqui 2024 vynas – tikras aromatinės elegancijos pavyzdys iš Pjemonto regiono: gaminamas 100 % iš Brachetto vynuogių veislės ir pažymėtas DOCG statusu, tad atspindi regiono klasikinę stilistiką. Vynas išsiskiria lengvai putojančia struktūra, salstelėjusiu charakteriu ir dideliu vartojimo universalumu. Tai idealus pasirinkimas tiems, kurie ieško kažko lengvo, žaismingo ir aromatingo – bet kartu išlaikančio regiono ir vynuogių veislės autentiškumą.
Kvapas – intensyvus ir aromatingas: ryškių prinokusių raudonųjų uogų (braškių, miško uogų), subtilių rožių žiedlapių bei džiovintų raudonųjų vaisių bei razinų natos. Šios aromatinės linijos suteikia vynui jaukų salstelėjimo įspūdį bei kartu – gaivumą ir žaismingą stilių.
Burnoje vynas pasižymi švelnia puta (putojančiu charakteriu), saldumu, tačiau neapkrauta tekstūra – švelniai ir elegantiškai nuvilnija per gomurį.
Rūgštis suteikia gyvumo. Ilgas uogiškas poskonis. Tai – vynas, kuris žaidžia saldumu, tačiau išlaiko dinamiką ir rafinuotumą.
Vynuogės rūpestingai nuskintos rankomis. Maceracijos procesas truko 36-48 valandas reguliuojamoje temperatūroje. Sultys fermentuotos nerūdijančio plieno talpose.
Likutinis cukraus kiekis: 117g/l.
Patiekti 6-8 °C temperatūros prie uogų pyragų ( ypatingai Kalėdinių panetonių),desertų, šokolado, šviežių uogų.
Braida vyninės istorija prasidėjo nuo Giacomo Bologna, nuo mažens draugų vadinto pravarde „Braida“. Užaugęs Monferrato regione, jis siekė iš tėvo auginamų ‘Barbera’ vynmedžių sukurti vyną, galintį konkuruoti su pasauliniais pavyzdžiais. Siekdamas žinių, Giacomo keliavo į garsiausius Prancūzijos vynuogynus ir pastebėjo, kad Monferrato klimatas bei reljefas yra panašūs į Burgundijos, o vietines ‘Barbera’ jis pradėjo lyginti su ‘Pinot Noir’.
1961 m. pasirodė pirmasis vynas su Braida pavadinimu – tradicinė, šiek tiek putojanti barbera „La Monella“. Vėliau Giacomo revoliucionavo ‘Barbera’ stilių, pirmasis regione pritaikydamas mažas prancūziško ąžuolo statines brandinimui. 8-ajame dešimtmetyje gimė trys legendinės atskirų vynuogynų barberos: Bricco dell’Uccellone, Bricco della Bigota ir Ai Suma – vynai, atskleidę pasauliui aukščiausios klasės ‘Barbera’ potencialą.
Šiandien vyninę valdo Giacomo našlė Anna bei vaikai Giuseppe ir Raffaella, tęsdami tėvo viziją ir toliau garsindami Monferrato vardo.
Vyno stilius
Braida vynai išsiskiria intensyvumu, aromatų turtingumu ir elegantišku balansu. Jie kuriami taip, kad atskleistų ‘Barbera’ veislės vaisiškumą, struktūrą ir ilgaamžiškumą.
Prestižiniai vynuogynai
Braida vynuogynai įsikūrę Monferrato regione, Pjemonte, kur klimatas ir dirvožemis suteikia ‘Barbera’ unikalų charakterį.
Kiekvienas sklypas prižiūrimas itin kruopščiai, o derliaus kiekiai ribojami siekiant maksimalios kokybės.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Braida buvo pirmoji Pjemonto vyninė, pritaikiusi mažas prancūziško ąžuolo statines (‘barriques’) ‘Barbera’ brandinimui. Tai suteikė vynams sodrumo, struktūros ir rafinuotumo. Brandinimo trukmė ir statinių amžius priklauso nuo vyno stiliaus: nuo vaisiškų, greičiau geriamų barberų iki galingų cuvée, kurios gali bręsti 15–20 metų.
Dauguma Braida vynų puikiai atsiskleidžia tiek jauni, tiek brandūs, o geriausi pavyzdžiai – tai tikras ‘Barbera’ ilgaamžiškumo įrodymas.