Vilnius

Klaipėda

Brigaldara il Vegro Ripasso Valpolicella Superiore DOC 2021

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Brigaldara il Vegro Ripasso Valpolicella Superiore DOC 2021

32,00

Aprašymas

 „Valpolicella Superiore Ripasso“ gimė iš „Valpolicella“ vyno ir Amarone išspaudų. Kontaktas tarp „Valpolicella“ vyno ir „Amarone“ išspaudų, kuriose vis dar gausu cukraus, sukelia naują fermentaciją. Ši antroji fermentacija itališkai vadinama „ripasso“, reiškia „pakartotinis perdavimas“ arba „vėl pereiti“ - lėtas procesas, praturtinantis vyno struktūrą.

Pirminė fermentacija vykdyta nerūdijančio plieno talpose. Tačiau antrinės fermentacijos metu, fermentuotose sultyse 5 dienas yra mirkomos Amaronės vyno išspaudos. Pasibaigus antrinei vyno fermentacijai, vynas 18 mėn.brandintas 25hl slovėniško ąžuolo statinėse.

Dėl džiovintų vynuogių išspaudų didelio likutinio cukraus kiekio vynas prisotinamas aromatinių ir skoninių savybių panašių į Amaronės vyno. Rubino spalvos vynas pasižymi džiovintų vaisių aromatais. Prinokusių vyšnių, slyvų kvapai papildomi skrudintų riešutų, balzaminio acto ir vanilės prieskonių kvapais. Burnoje vynas yra intensyvaus prinokusių džiovintų uogų skonio, kurio struktūrą papildo brandinimo nugludinti taninai. 

Likutis cukraus kiekis - 2,4 g/l.

Patiekimas

Pateikti 16 - 18 °C temperatūros prie makaronų ar picos, pagardintų naminiu pomidorų - mėsos padažu. Kietieji brandinti sūriai, ar grilyje kepti mėsos kepsniai, taip pat, puikiai derės su intensyvaus skonio vynu.

Apie gamintoją

Azienda Agricola Brigaldara – tai šeimos valdomas vyno ūkis, įsikūręs šalia San Floriano kaimelio, Marano della Valpolicella slėnyje, viename žymiausių Italijos vyno regionų – Valpolicella Classico DOCG zonoje, į šiaurę nuo Veronos.

Įkurta 1979 m., ši šeimos valdoma vyno darykla jau daugiau kaip keturis dešimtmečius gamina pasaulinio lygio vynus, išsaugodama gilias Valpolicella Classico tradicijas ir puoselėdama tvarią žemdirbystę.

Brigaldara valdo apie 50 hektarų žemės, kur auginamos vietinės vynuogių veislės – Corvina, Corvinone, Rondinella ir kitos, naudojamos Amarone della Valpolicella DOCG, Valpolicella Superiore, Ripasso ir kitų prestižinių vynų gamybai. Be vynuogių, ūkyje taip pat auginami alyvmedžiai, iš kurių spaudžiamas aukščiausios kokybės alyvuogių aliejus.

Dalį vynuogynų ūkis nuomuojasi, tačiau visus vynuogynus prižiūri profesionali Brigaldara komanda, siekiant užtikrinti maksimalų vynuogių derlingumą ir nepriekaištingą kokybę.

Dėl sąžiningos kainodaros, autentiškumo ir aukštos kokybės Brigaldara vyninė yra vertinama tiek vyno ekspertų, tiek restoranų, tiek vyno kolekcionierių visame pasaulyje. Ji nuolat patenka į geriausių Valpolicella vyninių sąrašus ir gauna aukštus įvertinimus iš James Suckling, Wine Spectator, Vinous, Falstaff ir kt.

Azienda Agricola Brigaldara

Azienda Agricola Brigaldara

Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti