Putojantis sausas
Kolekcionieriams ir žinovams Champagne Diebolt-Vallois Brut Fleur de Passion 2004 yra Kramano „Grand Cru“ meistriškumo liudijimas, siūlantis gyvybingą ir elegantiškai subrendusią „Chardonnay“ išraišką iš išties nepaprasto derliaus.
Šis nepaprasto derliaus šampanas pasižymi gražia auksine spalva su begalinėmis labai smulkių burbuliukų srovėmis. Nosis, iš prigimties gaivi ir elegantiška, atskleidžia laimo citrusų žiedų, grietinėlės ir ryškių mineralų natas, pamažu atsiverdama ir atskleisdama pieniško šokolado bei aviečių užuominas.
Skonis yra malonus ir švelnus, atskleidžiantis žaliojo obuolio, riešutų ir švelnų grybų charakterį. Jis išlaiko puikų gaivumą ir rūgštingumą. Poskonis ilgai išliekantis, sviestiškas, jį kiek netikėtai papildo minerališkas akcentas.
„Cuvée Fleur de Passion 2004“ yra Diebolt-Vallois cuvée, pagamintas išskirtinai iš ‘Chardonnay‘ vynuogių, gautų iš jų senų vynuogynų šlovingame Kramano „Grand Cru“ kaimelyje (kai kuriems vynmedžiams daugiau nei 40 metų).
Nei skaidrintas, nei filtruotas, šis šampanas leidžia visiškai atsiskleisti unikalioms terroir savybėms. Šiam derliui būdingas dozavimas (dosage) paprastai siekia 6 g/l, prisidedantis prie jo subalansuoto profilio, kartu leidžiantis jo kompleksiškumui nuostabiai atsiskleisti.
Tiekti 8-10 °C temperatūros prie austrių, ant grotelių keptų vėžiagyvių arba žuvies karpačio.
Įsikūrę viename garsiausių Šampanės kaimelių – Cramant, Jacques Diebolt ir Nadia Vallois kartu su savo vaikais Arnaud bei Isabelle valdo nedidelius, bet itin gerbiamus šampano namus Diebolt-Vallois.
Didžioji dalis – net 11 hektarų – šeimos valdomų vynuogynų didžiuojasi Grand Cru ir Premier Cru statusu. Šiose prestižinėse žemėse karaliauja ‘Chardonnay’ vynuogė, neoficialiai tituluojama Cote des Blancs karaliene. Iki 1992 metų palyginti nežinomas gamintojas staiga atsidūrė vyno entuziastų dėmesio centre, kai vienas įtakingiausių Prancūzijos restoranų ir vyno gidų „Gault Millau“ Diebolt-Vallois paskelbė metų šampano gamintoju. Nepaisant staigaus pripažinimo ir dėmesio, Diebolt-Vallois išliko šeimynine vynine, kurios pagrindinė vertybė – itin šilti ir draugiški žmonės. „Vyno klubui“ yra tikras malonumas pristatyti šį puikų gamintoją Lietuvos vyno mėgėjams.
Vyno stilius
Diebolt-Vallois šampanai pasižymi išskirtine elegancija, subtilumu ir minerališkumu, atspindinčiu aukščiausios klasės Cote des Blancs ‘Chardonnay’ terroir. Didelis dėmesys skiriamas šviežumui, kompleksiškumui ir ilgaamžiškumui.
Prestižiniai vynuogynai
Didžioji dalis Diebolt-Vallois vynuogynų yra išsidėstę prestižiniuose Grand Cru kaimeliuose:
Šių aukščiausios klasės vynuogynų derlius ir kruopštus darbas rūsyje lemia išskirtinę Diebolt-Vallois šampanų kokybę.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Diebolt-Vallois šampanai yra brandinami ilgą laiką su mielėmis, dažnai gerokai ilgiau nei reikalaujama apeliacijos taisyklėse. Tai suteikia jiems didesnio kompleksiškumo, subtilesnių burbuliukų ir ilgesnio poskonio. Nors šiais šampanais galima mėgautis ir būnant jauniems, aukščiausios klasės „Blanc de Blancs“ turi puikų potencialą bręsti ir tobulėti daugelį metų, įgaudami dar daugiau elegancijos ir sudėtingumo.