Putojantis sausas
„Champagne Diebolt-Vallois Brut Fleur de Passion 2014“ – tai šampanas, gaminamas tik geriausiais derliaus metais, taip išlaikant aukščiausius kokybės standartus.
Šis šampanas atsiveria švelniu kreidos ir šviežiai tarkuotos citrinos žievelės deriniu. Skonis nepaprastai lengvas, elegantiškas, primenantis pyrago ir mielių akcentus. Taip pat ryški ir subtili sūrumo nata.
„Cuvée Fleur de Passion 2014“ iš „Diebolt-Vallois“ įkūnija tikrąjį „Chardonnay“ vynuogių charakterį iš garsiojo Kramano terroir. Šis išskirtinis kūrinys gaminamas tik geriausiais metais.
Baziniai šampanai buvo fermentuojami ąžuolo statinėse, tačiau kruopščiai vengta malolaktinės fermentacijos, siekiant išsaugoti nepriekaištingą vyno grynumą.
Dozažas yra 3 g/L, dar labiau pabrėžiant jo pirminį pobūdį.
Patiekite šį šampaną atšaldytą 9–11°C temperatūroje su šviežiai atidarytomis austrėmis, keptomis šukutėmis su citrinų ir žolelių sviestu arba kepta oto filė su smidrais bei krapais.
Įsikūrę viename garsiausių Šampanės kaimelių – Cramant, Jacques Diebolt ir Nadia Vallois kartu su savo vaikais Arnaud bei Isabelle valdo nedidelius, bet itin gerbiamus šampano namus Diebolt-Vallois.
Didžioji dalis – net 11 hektarų – šeimos valdomų vynuogynų didžiuojasi Grand Cru ir Premier Cru statusu. Šiose prestižinėse žemėse karaliauja ‘Chardonnay’ vynuogė, neoficialiai tituluojama Cote des Blancs karaliene. Iki 1992 metų palyginti nežinomas gamintojas staiga atsidūrė vyno entuziastų dėmesio centre, kai vienas įtakingiausių Prancūzijos restoranų ir vyno gidų „Gault Millau“ Diebolt-Vallois paskelbė metų šampano gamintoju. Nepaisant staigaus pripažinimo ir dėmesio, Diebolt-Vallois išliko šeimynine vynine, kurios pagrindinė vertybė – itin šilti ir draugiški žmonės. „Vyno klubui“ yra tikras malonumas pristatyti šį puikų gamintoją Lietuvos vyno mėgėjams.
Vyno stilius
Diebolt-Vallois šampanai pasižymi išskirtine elegancija, subtilumu ir minerališkumu, atspindinčiu aukščiausios klasės Cote des Blancs ‘Chardonnay’ terroir. Didelis dėmesys skiriamas šviežumui, kompleksiškumui ir ilgaamžiškumui.
Prestižiniai vynuogynai
Didžioji dalis Diebolt-Vallois vynuogynų yra išsidėstę prestižiniuose Grand Cru kaimeliuose:
Šių aukščiausios klasės vynuogynų derlius ir kruopštus darbas rūsyje lemia išskirtinę Diebolt-Vallois šampanų kokybę.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Diebolt-Vallois šampanai yra brandinami ilgą laiką su mielėmis, dažnai gerokai ilgiau nei reikalaujama apeliacijos taisyklėse. Tai suteikia jiems didesnio kompleksiškumo, subtilesnių burbuliukų ir ilgesnio poskonio. Nors šiais šampanais galima mėgautis ir būnant jauniems, aukščiausios klasės „Blanc de Blancs“ turi puikų potencialą bręsti ir tobulėti daugelį metų, įgaudami dar daugiau elegancijos ir sudėtingumo.