Vilnius

Klaipėda

  • Robert Parker

    91 / 100

Champagne Eric Rodez Blanc de Noirs Ambonnay Grand Cru

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Putojantis sausas

Champagne Eric Rodez Blanc de Noirs Ambonnay Grand Cru

76,00

Aprašymas

Šampanas, kuris pakerės ieškančius aukščiausios kokybės putojančių gėrimų. Per ‘Pinot Noir’ vynuoges jis atskleidžia galingą legendinio Ambonė terroir dvasią, o kruopštus maišymas bei brandinimas suteikia šiam šampanui nepaprasto kompleksiškumo ir ilgai išliekančio skonio įspūdį.

Nosyje šampanas yra išraiškingas, su ryškiais džiovintų ir cukruotų vaisių akcentais. Burnoje atrasite galingą, sodraus kūno, puikaus balanso ir išskirtinai gaivinančio šviežumo šampaną. Tai cuvée, pasižymintis intensyviomis vaisių natomis, demonstruojančiomis gilumą ir charakterį, gautą vien tik iš Ambonė auginamų ‘Pinot Noir’ vynuogių.

Šis išskirtinis šampanas savo retą kompleksiškumą ir gilumą pasiekia kruopščiai maišant septynių skirtingų metų derlius. Norint sukurti tokį cuvée, 75% vynų brandinama mažose ąžuolo statinėse, prisidedant prie jo daugiasluoksnio charakterio. Be to, 65% mišinio nebuvo atlikta malolaktinė fermentacija, taip išsaugant malonų gaivumą ir užtikrinant puikų ilgalaikį brandinimo potencialą.

Dozažas 5 (g/l.)

Patiekimas

Tiekti 6-8 °C. Puikiai dera su balta paukštiena, grybais, sūriu arba kaip aperityvas.

Vertinimas

91 / 100

Robert Parker

Rodez's NV Blanc de Noirs Brut offers a clear and spicy Pinot bouquet with herbal and cherry aromas. Terribly clear, lean and fresh but with a stunningly long finish, this is a very pure, elegant, highly vital and finessed blend of six vintages (2007 to 2012) that was disgorged in June 2017. Bottled in spring 2013.

Apie gamintoją

Eric Rodez – aštuntosios kartos vynuogių augintojas, įsikūręs ‘Pinot Noir’ vynuogių karalystėje – Ambonė (Ambonnay) miestelyje, klasifikuotame aukščiausia Grand Cru kategorija. Jo valdos apima vos 6 hektarus brandžių vynuogynų, iš kurių per metus pagaminama apie 40 tūkstančių butelių šampano. Beveik 80 procentų vyno pirminė fermentacija vykdoma burgundiško ąžuolo statinėse, o šampanams naudojama didelė rezervinių vynų proporcija (apie 70%).

„Eric Rodez“ šampano namams būdingas tvarumas ir atsakomybė gamtai bei ateities kartoms. Jie visiškai nenaudoja herbicidų bei pesticidų, o vynuogynai prižiūrimi vadovaujantis ekologiniais ir biodinaminiais principais. Naudojamas minimalus sulfitų kiekis, ir netgi dalį šampano gamybos pasirinkimų lemia jų draugiškumas aplinkai (būtent dėl šios priežasties malolaktinis virsmas nėra blokuojamas).

Vyno stilius

„Eric Rodez“ šampanų namų šampanus galima suskirstyti į tris linijas:

  • Autoriniai šampanai: Juose atsispindi Eric'o meistriškumas kiekvieno derliaus pojūtyje ir bazinių vynų maišyme, siekiant geriausiai atskleisti savo viziją tiems metams. Šiuos šampanus vis dar kuria pats Eric'as.
  • „Solistai“: Atskirų vynuogynų šampanai, kuriuose atsiskleidžia pati tikriausia to plotelio dvasia. Mintis kurti atskirų vynuogynų vynus kilo Eric'o sūnui – jis ir yra už juos atsakingas.
  • „Empreinte“ (iš prancūzų kalbos – pėdsakas) linija: Tai tėvo ir sūnaus bendras projektas, siekiantis įprasminti tiek pačias vynuoges (‘Chardonnay’ ir ‘Pinot Noir’), tiek jų išraiškas derliuje, kuo tiksliau atliepiant Ambonnay Grand Cru dvasią. Tai tarsi Rodez šeimos dovana, meilės daina Ambonė – nieko keista, žinant, kiek svarbi jiems ši vieta. Neveltui pats Eric'as net 31 metus dirbo kaimelio meru.

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis

Šampano entuziastai ir kolekcionieriai didžiąją dalį „Eric Rodez“ šampanų nuperka dar prieš šiems patenkant į rinką, nes pasitiki jų išskirtiniu brandinimo potencialu.

Eric Rodez

Eric Rodez

Prancūzija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti