Putojantis sausas
„Eric Rodez Cuvée des Grandes Vintages“ yra padaryta „Ambonnay Grand Cru“ išraiška, demonstruojanti sodrumą, preciziškumą ir kompleksiškas natas. Šis šampanas kuria galingą ir nepamirštamą potyrį, atspindintį Rodez'o meistriškumą kuriant aukščiausio lygio šampanus.
Nosyje atsiskleidžia viliojantys svarainių ir apelsinų džemo aromatai, po kurių seka daugybė ryškių citrusinių vaisių aromatų, tokių kaip citrina. Burnoje šis šampanas yra gausus ir galingas, atskleidžiantis plačią uoslės ir skonio paletę. Jame rasite raudonųjų uogų natų, papildytų subtiliais ąžuolo prisilietimais su lengvais vanilės tonais.
Šis išskirtinis šampanas brandintas ąžuolinėse statinėse, siekiant kompleksiškumo, mišinys yra harmoningas 70% ‘Pinot Noir’ ir 30% ‘Chardonnay’ junginys. Čia neatliekama malolaktinė fermentacija, taip išsaugant gyvybingą rūgštį ir ilgalaikį brandinimo potencialą.
Patiekti 7-8 °C kaip aperityvą, prie riebesnės žuvies patiekalų, jūros gėrybių.
Barrel-fermented from 70% Pinot and 30% Chardonnay with malo blocked, the multi-vintage Rodez NV Brut Cuvee des Grand Vintages delivers the layered mystery that I seek in the best Ambonnay wines, beginning with a nose of gentian and violet; ocean breeze, and crustacean shell reduction; not to mention intimations of the white peach, apple, grapefruit and pineapple that go on to constitute the luscious, tart-edged fruit matrix on this wine’s polished palate. There is both a shimmering mineral expression and a salivary gland-tugging saline savor in the long finish. Look for this to impress at table for at least another 2-3 years. (The bottle I tasted was disgorged in autumn of last year, as expressed by its lot number.)
Eric Rodez – aštuntosios kartos vynuogių augintojas, įsikūręs ‘Pinot Noir’ vynuogių karalystėje – Ambonė (Ambonnay) miestelyje, klasifikuotame aukščiausia Grand Cru kategorija. Jo valdos apima vos 6 hektarus brandžių vynuogynų, iš kurių per metus pagaminama apie 40 tūkstančių butelių šampano. Beveik 80 procentų vyno pirminė fermentacija vykdoma burgundiško ąžuolo statinėse, o šampanams naudojama didelė rezervinių vynų proporcija (apie 70%).
„Eric Rodez“ šampano namams būdingas tvarumas ir atsakomybė gamtai bei ateities kartoms. Jie visiškai nenaudoja herbicidų bei pesticidų, o vynuogynai prižiūrimi vadovaujantis ekologiniais ir biodinaminiais principais. Naudojamas minimalus sulfitų kiekis, ir netgi dalį šampano gamybos pasirinkimų lemia jų draugiškumas aplinkai (būtent dėl šios priežasties malolaktinis virsmas nėra blokuojamas).
Vyno stilius
„Eric Rodez“ šampanų namų šampanus galima suskirstyti į tris linijas:
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Šampano entuziastai ir kolekcionieriai didžiąją dalį „Eric Rodez“ šampanų nuperka dar prieš šiems patenkant į rinką, nes pasitiki jų išskirtiniu brandinimo potencialu.