Putojantis sausas
"Les Sillons" yra ypatingas šeimos projektas - tai pirmasis jų vynas iš vieno vynuogyno ir vienintelis jų gaminamas šampanas brandinamas ąžuole.
‘Chardonnay‘ vynuogės renkamos iš labai mažo sklypo, esančio "Chouilly" kaimelyje šiaurės vakaruose vadinamo Derrière Partelaine. Prieš antrinę fermentaciją butelyje vynas 8 mėnesius brandinamas ąžuolo statinėje, o prieš išpilstymą dar 60 mėnesių brandinamas su nuosėdomis. „Les Sillons“ puikiai bręsta ir gali būti laikomas iki 15 metų.
Šampanas kvepia pyragais, kruasanais bei keptu obuoliu su prieskoniais. Atsiskleidžia pikantiška rūgštis bei smulkūs ir energingi burbuliukai. Poskonis kiek mieliškas, primena pyragaičius.
Šampanas su mažesniu sulfitų kiekiu: 55mg/l.
Rūgšties kiekis: 7,4 g/l.
Dozažas: 5,4 g/l.
Tiekti 6–8°C prie austrių, minkštų sūrių arba gerti kaip aperityvą.
Intoxicating golden apple, peach and toffee with some lingering nimble buzzy lemon and a core of doughy meringue. Attractive and creamy with a bustling effevescence.
1991 m. įkurtai „Legras & Haas" šampano namams vadovauja brolių trijulė: Rémi, Olivier ir Jérôme Legras.
Legras-Haas šeimos šaknys slypi Chouilly - Grand Cru kaime, esančiame šiauriniame Côte des Blancs krašte. Ši vietovė garsėja savo išskirtiniu terroir, tad neatsitiktinai būtent čia Legras-Haas šeima ir augina 18 ha vynuogynų, kuriuose kultyvuoja tik ‘Chardonnay‘ vynuoges.
Be Chouilly, jų vynuogynai driekiasi ir kituose išskirtiniuose regionuose, pavyzdžiui, Les Riceys ir Vitry-le-François.
Atidumas ir kruopštumas tiek vynuogynuose, tiek vyninėje lemia, kad „Legras & Haas" šampanai puikiai bręsta - su laiku, skoniai keičiasi, atsiranda kompleksiškesni, daugiau niuansų turintys aromatai, kuriuos puikiai atsveria išraiškingas minerališkumas. Legras ir Laikui bėgant skonis vystosi, išryškėja prinokusių vaisių aromatai ir kompleksiškumas.