Vilnius

  • Stumbrų g. 15, Vilnius
  • +370 5 213 8431
  • stumbrai@vynoklubas.lt
  • I-V 10:00 - 20:00 VI 10:00 - 18:00
  • Rodyti žemėlapyje

Klaipėda

  • Liepų g. 20, Klaipėda
  • +37046219675
  • klaipeda@vynoklubas.lt
  • I-V 11:00 - 19:00 VI 11:00 - 17:00
  • Rodyti žemėlapyje

Raudonasis sausas

Chateau Cheval Blanc Saint-Emilion 1er Grand Cru Classe A 2014

780,00

Aprašymas

Vienas įstabiausių Saint-Émilion ūkių, turintis aukščiausią įmanomą klasifikaciją – 1er Grand Cru Classé A. 2014-ieji čia atnešė ypač tikslią aromatinę išraišką, kilnią struktūrą ir skaidrią eleganciją – vieną ryškiausių Cheval Blanc stilių per visą dešimtmetį.

Aromatas atsiveria per juodųjų serbentų, slyvų, vyšnių ir juodųjų aviečių natas. Joms kompleksiškumo suteikia kedro medis, švelnus tabakas, grafito minerališkumas. Po kelių minučių taurėje išryškėja balzaminiai tonai, kakavos kartumas, subtili žolelių linija – tai kvapai, primenantys seno bibliotekos medžio šilumą ir tylią Saint-Émilion kalvų ramybę.

Burnoje vynas slysta lyg tamsus aksomas. Tekstūra tiršta, bet ne sunki; taninai – šilkiniai, nugludinti, niekada neįsiveržiantys agresyviai. Rūgštis – tiksli ir harmoninga, išlaikanti struktūrą tiesią ir gyvą. Skonyje susilieja juodieji vaisiai, švelnūs prieskoniai, lengvos dūmo ir grafito linijos, suteikiančios vynui aristokratišką rimtį. Poskonis – ilgas, švarus, elegantiškas.

Cheval Blanc charakterį lemia nepaprastai retas Saint-Émilion terroir. Čia molis įneša tankio ir gylio, smėlis suteikia aromatinio skaidrumo ir žvilgančios elegancijos, o žvirgždas dovanoja struktūrinės įtampos ir minerališko tikslumo. Būtent ši dirvožemio simfonija leidžia ‘Cabernet Franc’ pasireikšti taip rafinuotai, kaip beveik niekur kitur Bordo.

Derlius renkamas rankomis, fermentacija vyksta mažose talpose, išlaikant precizišką ekstrakcijos kontrolę, kad būtų saugomas tyras vaisius ir subtili struktūra. Brandinimas trunka apie 18 mėnesių prancūziško ąžuolo statinėse, kurių dalis – naujos, suteikiančios vynui stiprų prabangos akcentą.

Patiekimas

Tiekti apie 16–18 °C, puikiai dera prie antienos su vyšniomis, keptu ėrienos nugarinės kepsniu ir brandintų kietųjų sūrių rinkiniu.

 

Apie gamintoją

St-Emilion vakaruose įsikūręs "Chateau Cheval Blanc" turi aukščiausią, Premier Grand Cru Classe A, klasifikaciją regione. Bernard Arnaut ir Albert Frere priklausantis ūkis yra bene vienintelis pasaulyje gaminantis tokios aukštos kokybės vyną, kurio pagrindą sudaro Cabernet Franc vynuogė. Ypatingos sandaros dirvožemis, puikūs vyndario Pierre Lurton įgūdžiai, ir aukščiausi kokybės standartai užtikrina, jog šis ūkis kasmet yra dešiniojo Bordo kranto vynų viršūnėje.

Chateau Cheval Blanc

Chateau Cheval Blanc

Prancūzija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti