Raudonasis sausas
Šis vynas kilęs iš bene mažiausio Médoc'o ūkio, užimančio vos 8 hektarus. Nuo pat klasifikavimo 1855 m., kai chateau buvo priskirta trečia klasė, jo dydis nepasikeitė. Unikalu tai, kad per visą savo istoriją, nuo XVIII iki XX amžiaus, jis priklausė vos dviem šeimoms, demonstruodamas nepaprastą istorinį nuoseklumą.
Tai kilnios rubino-raudonos spalvos vynas. Ryškiame aromate jaučiamos juodųjų uogų, šviežių raudonųjų vaisių ir saldymedžio natos, papildytos subtiliomis odos ir sauso ąžuolo užuominomis. Vynas yra sodrus, su labai švelniais, šilkiniais taninais ir ilgu, elegantišku poskoniu.
Šie 8 hektarai yra Margaux komunos centre. Vynmedžių amžius – apie 35 metai. Jie auga giliame Žirondos žvirgžde ir molingame podirvyje. Vynuogynas apsodintas daugiausia „Cabernet Sauvignon“, taip pat „Merlot“ ir „Petit Verdot“.
Vynuogės renkamos rankomis. Vyno gamyba vykdoma plieninėse talpyklose, kur griežtai kontroliuojama temperatūra. Malolaktinė fermentacija atliekama iškart po alkoholinės fermentacijos pabaigos naujose ąžuolo statinėse. Vynas skaidrinamas naudojant kiaušinio baltymą. Brandinamas 18 mėnesių: 40 % naujose ąžuolo statinėse ir 60 % vienerių metų senumo statinėse.
Patiekite 16-18 °C su kepta raudona mėsa, žvėriena, brandžiais sūriais.
XVII amžiaus pabaigoje ponas Gabriel Ferrière įsigijo ūkį, sujungdamas geriausias vynuogių auginimo žemes Margaux kaime ir suteikė jam savo vardą. Karališkieji brokeriai nuo tėvo iki sūnaus, Ferriere šeima dirbo Liudvikui XV-ąjam ir norėjo pagaminti puikų vyną daugeliui karališkųjų priėmimų. Praėjus dviems šimtmečiams, Château privertė juos didžiuotis, 1855 m. gavusi 3-iosios Grand Cru Classé titulą. Devintojo dešimtmečio pabaigoje, po beveik 300 metų Ferrieres šeima pardavė ūkį kitai šeimai - Merlaut taip pat iš Bordo. Bernadette Merlaut-Villars stengėsi atkurti buvusį pilies ir ūkio spindesį.Po staigios Bernadetos Merlaut mirties nuosavybės vadeles perima jos dukra Claire. Jai tik 25 metai. Atskleisdama, kad yra aistringa ir avangardiška vyndarininkė, ji savo ruožtu primeta savo stilių ir nukelia Château Ferrière į biodinaminės žemdirbystės lūžio tašką.Žaliųjų trąšų praktika apima visus ūkio vynuogynus. Medoko biodinamikos pradininkė Château Ferrière įkvepia ir kitus ūkius.