Raudonasis sausas
Castillon Côtes de Bordeaux apeliacijos balsas, kuriame dera kalkakmenio plynaukštės gylis, švelni šlaitų vėsuma ir klasikinis ‘Merlot’ bei ‘Cabernet Franc’ duetas. Tai vynas, kuriame aiškiai juntama artima Saint-Émilion kaimynystė: elegancija neperkrauta, struktūra tiksli, o vaisius – brandus, bet išlaikantis grynumą.
Aromate atsiveria juodųjų slyvų, vyšnių, gervuogių ir lengvai džemiškų mėlynių natos. Jas papildo kedro, žolelių, subtilios tabako lapų ir grafito užuominos. Vėliau išryškėja švelnus kakavos tonas ir minerališkas kalkakmenio prisilietimas, suteikiantis aromatui gylio.
Burnoje vynas vidutinio kūno, sultingas, bet tiksliai struktūruotas. Taninai švelnūs ir nugludinti, sukuriantys elegantišką tekstūrą, o rūgštis išlaiko sodrų vaisių balansą. Skonyje dominuoja tamsios uogos, lengvas prieskoniškumas ir minerališkas, šiek tiek sūrokas poskonis, būdingas kalkakmenio terasoms. Poskonis ilgesnis, švarus, su raudonųjų vaisių ir dūmo linija.
Château Fongaban vynuogynai įsikūrę Castillon kalvose, kur vyrauja kalkakmenis ir molis, suteikiantys vynui struktūros, mineralinės įtampos ir puikaus aromatinio tikslumo. Šlaitų ekspozicijos leidžia išlaikyti gaivą net šiltesniais metais, o tai vienas svarbiausių regiono privalumų.
Vynas kuriamas tradiciniu dešiniojo kranto stiliumi: rankinis derliaus rinkimas, fermentacija temperatūros kontroliuojamose talpose, itin kruopšti uogų selekcija. Brandinimas vykdomas prancūziško ąžuolo statinėse (dalis naujų, dalis naudotų), siekiant subtiliai formuoti struktūrą, bet neužgožti vaisiaus ir terroir.
Tiekti 16-18 °C prie jautienos troškinių su daržovėmis /miško grybais, veršienos patiekalų.
Château Fongaban ūkis įsikūręs Puisseguin Saint-Emilion ir Castillon Côtes de Bordeaux apeliacijų riboje priklauso jaunam ir nebijančiam eksperimentuoti bei rizikuoti vyndariui Pierre Taix. Šio ūkio vynas iš Saint-Emilion satelitinės apeliacijos yra puikus geros kainos ir kokybės Bordo pavyzdys.