Raudonasis sausas
Vynas daromas iš vynuogių užaugintų geriausiuose 58 ha teritorijoje esančiuose ploteliuose. Vidutinis vynmedžių amžius siekia 40 metų.
Vynuogių sulčių maceracijos procesas truko 3 savaites. Vynas prancūziško ąžuolo statinėse brandintas 16-18 mėn. 75% statinių - naujos.
2018 m. derliaus vynas - puikus jėgos, elegancijos ir sudėtingumo balansas.Vyne juntami ką tik prisirpusių vyšnių, laukinių braškių, gervuogių, tabako ir kedro aromatai. Burnoje vynas vidutinio kūno, juntami puikios struktūros, prisirpę taninai ir vaisiškas tamsių uogų poskonis.
Vyno brandinimo potencialas - 2024/2040 metai.
Patiekti 16-18 °C temperatūros prie raudonos mėsos (jautienos kepsnio) ir žvėrienos troškinių.
Juicy and compact now, with dark currant, blackberry and fig notes at the core, surrounded by lots of warm earth, singed alder and tobacco leaf notes. Cast iron note helps extend the finish, with the fruit and earth notes keeping pace. Has a slight throwback feel, so if you like old school, ageworthy Pauillac, this is your wine. Cabernet Sauvignon and Merlot. Best from 2024 through 2038. 10,000 cases made. — JM
The 2018 Grand-Puy-Lacoste displays a deep garnet-purple color and slowly emerging notes of ripe blackberries, blackcurrant pastilles and redcurrant jelly plus hints of cedar, underbrush, cinnamon stick and potpourri. The medium-bodied palate has well-managed, slightly chewy tannins and a refreshing line lifting the black and red berry layers, finishing earthy.