Raudonasis sausas
Raudonasis vynas – ‘Cabernet Sauvignon’ 50%, ‘Merlot’ 35%, ‘Cabernet Franc’ 10%, Petite Verdot 5 %
Išraiškingas ir rafinuotas raudonasis Bordo vynas iš prestižinio Margaux AOC trečios klasės ūkio, kurio istorija siekia XVII a. Šis vynas puikiai atspindi Margaux eleganciją, struktūrą ir išskirtinį terroir charakterį.
Aromate atsiskleidžia juodųjų serbentų, vyšnių, slyvų ir gervuogių natos, papildytos kedro, saldžiųjų prieskonių, kakavos bei tabako lapų užuominomis. Švelnus gėlių aromatas ir subtilus dūminis fonas suteikia kvapui gylio ir rafinuotumo. Burnoje juntamas koncentruotas ir puikiai subalansuotas vynas su aksominių taninų ir gaivios rūgšties balansu. Juodųjų vaisių brandumas dera su prieskoniais, minerališkumu ir subtilia vanile, o ilgas poskonis palieka elegantišką ir sodrų įspūdį.
Vynuogės skinamos rankomis iš daugiau kaip 35 metų amžiaus vynmedžių, augančių žvirgždo bei molio–kalkakmenio dirvožemiuose. Fermentacija vyksta cementinėse ir nerūdijančio plieno talpose su kontroliuojama temperatūra, po to vynas 14–16 mėn. brandinamas prancūziško ąžuolo statinėse (80–100 % naujų, priklausomai nuo derliaus metų).
Tiekti 16–18 °C , puikiai dera su kepta ėrienos nugarine su rozmarinais ir česnaku, antienos krūtinėle su vyšnių–raudonojo vyno padažu arba brandintais kietaisiais sūriais, tokiais kaip Comté ar Manchego.