Tiekti 10–12 °C temperatūroje. Puikiai dera su kepta dorada ar jūros ešeriu, vištiena su baltuoju vyno padažu ir brandintu ožkos sūriu.
Baltasis sausas
Išskirtinis baltasis Châteauneuf-du-Pape vynas, gimęs garsiojoje Clos Roquète vyninėje, priklausančioje Danielo ir Frédérico Brunier šeimai. Tiems patiems vyndariams, kurie kuria legendinį Domaine du Vieux Télégraphe.
Taurėje atsiveria subtilios baltų gėlių, kriaušių, persikų, medaus ir migdolų natos, lydimos citrusinių žievelių ir lengvų prieskonių niuansų. Aromatas sodrus, bet išlaikytas, su švelniu minerališkumo pojūčiu. Klasikinis Châteauneuf-du-Pape baltųjų vynų bruožas.
Vynas pilno kūno, šilkinės tekstūros ir elegantiško balanso. Dominuoja prinokusių kaulavaisių, medaus ir vanilės tonai, pereinantys į citrusinių vaisių gaivą ir švelnų prieskonių šleifą. Roussanne suteikia gylio ir turtingumo, Clairette – gaivumo bei minerališkumo, o Grenache Blanc – švelnaus vaisiškumo ir struktūros. Poskonis – ilgas, šiltas, bet gaivus, su citrusų, migdolų ir kreminės tekstūros akcentais.
„Clos Roquète Blanc 2024“ pagamintas iš trijų klasikinio Châteauneuf-du-Pape baltųjų vynuogių veislių – ‘Roussanne’ (40 %), ‘Clairette’ (30 %) ir ‘Grenache Blanc’ (30 %). Vynuogės auga ant akmenuoto, kalkingo ir molingo dirvožemio, kuris suteikia vynui struktūros ir minerališkumo. Derlius renkamas rankomis, vynas fermentuojamas natūraliai – iš dalies ąžuolo statinėse, iš dalies plieno talpose.
"Vignoble Brunier" šiuo metu priklauso keturios vyninės skirtingose apeliacijose. Istorija prasidėjo 1898 m. kai kompanijos įkūrėjas nusipirko vynuogyną Chateauneuf-du-Pape pietryčiuose. Po kiek laiko vyninė gavo "Vieux Telegraph" pavadinimą, o vynai pradėti pardavinėti geriausiose vyno parduotuvėse. "Vignobles Brunier" taip pat priklauso "Domaine Les Pallieres", "La Roquete" bei vyninė Libane "Massaya". http://www.brunier.fr/