Vilnius

Klaipėda

  • Robert Parker

    96 / 100

Clost Mogador Nelin Priorat Blanco DOQ 2018

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Baltasis sausas

Clost Mogador Nelin Priorat Blanco DOQ 2018

83,00

Aprašymas

Vynas pirmą kartą pasirodė 2000-aisiais ir tapo įstabia baltojo vyno interpretacija Priorate. Vynmedžiai auga itin skurdžiame Llicorella dirvožemyje (skalūnas ir kvarcas). Šlaitai siekia 350 - 500 m vjl. Pagaminti šiam vynui naudojamos įvairios technikos: vynas laikomas su odelėmis, naudojamos laukinės mielių kultūros,fermentacija trunka ilgiau nei 6 mėn. Pasibaigus fermentacijai vynas 12 mėnesių brandintas ąžuolo statinėse (1,200 l.), dar 6 mėnesius nerūdijančio plieno talpose. Kai kuriais metais gali būti pasirenkamos amforos, betono talpos.

Ąžuolo statinėse brandintas, sodrus, svarus baltasis vynas kvepia prieskoninėmis žolelėmis, ramunėlėmis, sūrstelėjusiais migdolais. Burnoje juntamas minerališkumas, uždarumas, gaivi bei subalansuota rūgštis. Vynas turi puikų brandinimo potencialą. 

 

Patiekimas

Patiekti 8-10 °C temperatūros prie sodresnių žuvies patiekalų, rizoto su baravykais, lengvai brandintų sūrių.

 

Vertinimas

96 / 100

Robert Parker

The white 2018 Nelin is their interpretation of a white from Priorat; it's a Garnacha Blanca-based blend that fermented with indigenous yeasts and some skin contact in a very slow fermentation and a long aging where they use all different materials—oak, concrete, clay and stainless steel. They are now introducing some local varieties like Trepat Blanc and Cartoixá (the local name of Xarello), and they are slowly removing the French grape varieties—the 2018 doesn't have any Pinot Noir. They only used 2,200-liter oak foudres, and there are no more barrels. It has a moderate 13.5% alcohol and good freshness. The wine is more and more austere, with a notable absence of fruit; it's spicy and herbal, with notes of chamomile and some aromatic herbs. The palate is very balanced, with a stony and austere sensation, finishing dry. It's lively, vibrant and alive, with expressive flavors and finishing almost salty, with a bitter twist. It has a lot of finesse and nuance. It should develop nicely in bottle. This wine hasn't stopped changing in the last few years, and it surprises me more each vintage. This has to be the finest vintage to date. 7,500 bottles produced. It was bottled in June 2020. They have planted a lot of local white grapes that will come into the blend in the future.

Apie gamintoją

Clos Mogador – legendinis Priorato vyno ūkis iš Ispanijos širdies

Clos Mogador – tai vienas iš labiausiai gerbiamų ir įtakingiausių vyno ūkių Ispanijoje, įsikūręs garsiajame Priorat DOQ regione. Įkurtas žinomo vyndario René Barbier, Clos Mogador ne tik pakėlė Priorato vyno reputaciją pasauliniu mastu, bet ir tapo šio regiono atgimimo simboliu.

Vyndario filosofija:

Clos Mogador remiasi natūralia vyndaryste, giliais ryšiais su žeme ir pagarba gamtai. René Barbier buvo vienas iš vadinamųjų „Priorato revoliucionierių“ – vyndarių grupės, kuri 9-ajame dešimtmetyje atgaivino beveik pamirštą regioną ir įrodė, kad čia gali būti gaminami pasaulinio lygio vynai.

Kas išskiria Clos Mogador vyną?

  • Ilgaamžiškumas ir gilumas – vynai, brandinami ąžuolo statinėse ir skirti ilgalaikiam laikymui

  • Autentiškumas – kiekvienas butelis atspindi kalnuoto Priorato terroir

  • Natūralumas – naudojami ekologiniai metodai, minimalus intervencijos lygis

  • Ribotos partijos – tik keli tūkstančiai butelių per metus

    Svarbiausi vynai:

  • Clos Mogador – vyno ūkio flagmanas, galingas ir elegantiškas raudonasis vynas iš Garnacha, Syrah, Cabernet Sauvignon ir Carignan

  • Manyetes – vieno vynuogyno vynas iš senųjų Carignan vynmedžių

  • Com Tu (Montsant DO) – emocingas projektas iš gretimo regiono, kuriame dominuoja Garnacha

Jums galėtų patikti