1–40 iš 40
Katalonija (Catalunya) – tai vienas dinamiškiausių ir labiausiai atpažįstamų Ispanijos vyno regionų, esantis šalies šiaurės rytuose, prie Viduržemio jūros ir Pirėnų kalnų. Regionas garsėja ne tik savo kultūra, gastronomija ir architektūra, bet ir novatoriška vyndaryste, jungiančia tradiciją su modernumu.
Katalonijos klimatas – tipiškai Viduržemio, šiltas ir sausas, tačiau kalnų ir pakrantės derinys užtikrina mikroklimatų įvairovę. Dėl to čia gimsta labai skirtingi vynai – nuo gaivių, minerališkų baltųjų iki sodrių, koncentruotų raudonųjų ir išskirtinių putojančių Cava.
Dirvožemiai taip pat įvairūs – nuo kalkingo ir molingo pakrantėse iki skalūninių ir uolėtų kalnuose. Ši įvairovė leidžia kiekvienai vynuogei atskleisti savo autentišką charakterį.
Katalonijoje išskiriama net 12 oficialių vyno apeliacijų (DO), tarp kurių garsiausios – Priorat DOQ, Penedès DO, Montsant DO, Terra Alta DO ir Empordà DO.
Putojantis p. sausas
Rožinis sausas
Baltasis sausas
Putojantis sausas
Putojantis sausas
Putojantis sausas
Putojantis sausas
Rožinis sausas
Baltasis sausas
Putojantis sausas
Putojantis sausas
Putojantis sausas
Baltasis sausas
Putojantis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Putojantis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Raudonasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Raudonasis sausas
Putojantis sausas
Raudonasis sausas
Putojantis sausas
Putojantis sausas
Putojantis sausas
Putojantis sausas
Putojantis sausas
Baltasis sausas
Baltasis saldus
Putojantis sausas
Putojantis sausas
Putojantis sausas
Putojantis sausas
Putojantis sausas
Pagrindinės vynuogių veislės čia – ‘Garnacha’, ‘Carinyena’, ‘Tempranillo’, ‘Cabernet Sauvignon’, ‘Merlot’, o baltųjų kategorijoje – ‘Macabeo’, ‘Parellada’, ‘Xarel·lo’ (trio, iš kurio gaminama Cava), taip pat ‘Chardonnay’ ir ‘Sauvignon Blanc’.
Katalonijos stiprybė slypi jos įvairoje: čia gimsta tiek lengvi, kasdieniai vynai, tiek pasaulinio lygio, riboto leidimo cuvée. Regionas pirmauja tvarios ir ekologinės vyndarystės srityje, o daugelis vyndarių taiko biodinaminę praktiką.