Baltasis sausas
De Martino Cellar Collection Quebrada Seca Limarí Valley Chardonnay 2009 – tai išskirtinis Čilės perlas, kuris, nepaisant savo derliaus metų, stebina nepaprastu prinokimu ir klasikiniu minerališkumu. Šis ribotos gamybos vynas suteikia unikalią galimybę pažvelgti į vėsaus Limarí klimato potencialą ir žada išties žavingą patirtį „Chardonnay“ mėgėjams.
Nors 2009-ieji Čilėje apskritai buvo šilti derliaus metai, Limarí slėnyje vyravo įprastos iki vėsios sąlygos. Tai leido šiam „Quebrada Seca Chardonnay“ pasiekti prinokusių vaisių skonių kartu su jam būdingu klasikiniu minerališkumu. Pirmąją kovo savaitę rankomis skintas derlius išsiskiria plačia skonio palete ir gaivia rūgštimi, o tai vainikuoja puikiai subalansuotą vyną.
Šio 100% „Chardonnay“ vynuogės atkeliauja iš Limarí slėnio (šiaurės Čilė), iš vynuogyno, esančio vos 25 km nuo Ramiojo vandenyno. Šis artumas užtikrina nuolatinę Humboldto srovės įtaką, atnešančią gaivų jūros vėjelį, kuris formuoja vyno charakterį. Vynmedžiai, pasodinti 3 333 augalų hektarui tankiu, šaknis leidžia kalkingo molio dirvožemyje – senovinėje Limarí upės aliuvinėje terasoje, kuri reikšmingai prisideda prie vyno išskirtinio minerališkumo.
Galima įsigyti tik 3 000 butelių, todėl tai tikrai ypatingas leidimas.
Tiekti 12-14 °C prie riebesnės žuvies patiekalų ar baltos mėsos.
„De Martino“ vyninė – šeimos valdoma įmonė, įkurta 1934 m. Pietro De Martino, išeivio iš Italijos, kuris sukūrė idealias sąlygas gaminti vynus Maipo slėnyje. Vyninė nuolat investuoja į ekologinę vynininkystę bei tvarų ūkininkavimą, siekdama atskleisti Čilės regionų įvairovę ir autentišką terroir išraišką. Vyndariai nuolat keliauja po skirtingas Čilės vietoves, ieškodami unikalių plotų individualaus, išskirtinio vyno gamybai, siekdami įrodyti, kad Čilėje galima gaminti aukščiausios kokybės vynus. De Martino buvo pirmieji, ėmę eksportuoti „Carmenere“ vyną į užsienio šalis 1996 m., o šiuo metu jų daromi atskirų vynuogynų vynai nuolat sulaukia aukštų įvertinimų tiek iš vyno kritikų, tiek iš entuziastų bei profesionalų.
Vyno stilius
De Martino vynai pasižymi gaivia rūgštimi, vaisiškumu ir žemiškais akcentais bei išskirtiniu minerališkumu – savybėmis, kurios kiek rečiau sutinkamos Naujojo Pasaulio vynuose.
Prestižiniai vynuogynai
De Martino vynų gamybai naudojamos vynuogės auginamos unikaliuose Čilės regionuose:
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Vynai brandinami tiek moderniomis, tiek tradicinėmis technologijomis, leidžiančiomis išlaikyti jų autentiškumą ir pabrėžti vietos terroir. Nors dauguma De Martino vynų yra geriami iš karto, kai kurie variantai turi potencialą ilgai bręsti, įgaudami dar daugiau kompleksiškų natų.