Raudonasis sausas
Raudonasis De Martino Cuvée Viñedo Santa Inés Maipo Valley 2020 – tai De Martino vyninės geriausias ir svarbiausias vynas, tikras kolekcinis egzempliorius, gaminamas ribotais kiekiais tik optimalaus derliaus metais.
Šis vidutinio svarumo raudonasis vynas yra neskaidrintas, nefiltruotas ir pagamintas iš rankomis skintų vynuogių iš šeimos simboliu tapusio Santa Inés vynuogyno. Vynas pasižymi gaivia rūgštimi ir labai elegantiškais taninais, kurie puikiai dera su intensyvia vaisių koncentracija.
Nosyje vynas itin kompleksiškas, atskleidžiantis juodųjų serbentų ir raudonųjų vaisių sluoksnius, nuostabiai persipynusius su grafito, šlapio akmens ir mineralų aromatais, kurie veda į subtilias žibuoklių ir tabako natas. Ilgas poskonis įtvirtina jo, kaip aukščiausios klasės vyno, statusą.
Nors šiuo vynu galima mėgautis jau dabar, jis turi ir puikų brandinimo potencialą.
Patiekite 16-18 °C temperatūros su mėsos patiekalais su sodresniais padažais, miško grybų troškiniais, kietaisiais sūriais.
„De Martino“ vyninė – šeimos valdoma įmonė, įkurta 1934 m. Pietro De Martino, išeivio iš Italijos, kuris sukūrė idealias sąlygas gaminti vynus Maipo slėnyje. Vyninė nuolat investuoja į ekologinę vynininkystę bei tvarų ūkininkavimą, siekdama atskleisti Čilės regionų įvairovę ir autentišką terroir išraišką. Vyndariai nuolat keliauja po skirtingas Čilės vietoves, ieškodami unikalių plotų individualaus, išskirtinio vyno gamybai, siekdami įrodyti, kad Čilėje galima gaminti aukščiausios kokybės vynus. De Martino buvo pirmieji, ėmę eksportuoti „Carmenere“ vyną į užsienio šalis 1996 m., o šiuo metu jų daromi atskirų vynuogynų vynai nuolat sulaukia aukštų įvertinimų tiek iš vyno kritikų, tiek iš entuziastų bei profesionalų.
Vyno stilius
De Martino vynai pasižymi gaivia rūgštimi, vaisiškumu ir žemiškais akcentais bei išskirtiniu minerališkumu – savybėmis, kurios kiek rečiau sutinkamos Naujojo Pasaulio vynuose.
Prestižiniai vynuogynai
De Martino vynų gamybai naudojamos vynuogės auginamos unikaliuose Čilės regionuose:
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Vynai brandinami tiek moderniomis, tiek tradicinėmis technologijomis, leidžiančiomis išlaikyti jų autentiškumą ir pabrėžti vietos terroir. Nors dauguma De Martino vynų yra geriami iš karto, kai kurie variantai turi potencialą ilgai bręsti, įgaudami dar daugiau kompleksiškų natų.