Vilnius

  • Stumbrų g. 15, Vilnius
  • +370 5 213 8431
  • stumbrai@vynoklubas.lt
  • I-V 10:00 - 20:00 VI 10:00 - 18:00
  • Rodyti žemėlapyje

Klaipėda

  • Liepų g. 20, Klaipėda
  • +37046219675
  • klaipeda@vynoklubas.lt
  • I-V 11:00 - 19:00 VI 11:00 - 17:00
  • Rodyti žemėlapyje
De Martino Ungrafted Cabernet Sauvignon Maipo Valley 2023

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

De Martino Ungrafted Cabernet Sauvignon Maipo Valley 2023

26,00

Aprašymas

De Martino Ungrafted Cabernet Sauvignon Maipo Valley 2023 - auginti ir prižiūrėti neskiepytus vynmedžius (ungrafted vines) – tai reta privilegija. Tokių vynmedžių pasaulyje išliko nedaug, o jų išskirtinumas slypi gebėjime perteikti terroir charakterį pačiu gryniausiu pavidalu.

Vyninės komanda rūpestingai prižiūri šiuos neskiepytus vynmedžius, augančius dešimtmečius pagal tvarius ūkininkavimo principus, siekdama sukurti vynus, kurie autentiškai atspindi kilmės vietovę.

Po rankinės vynuogių atrankos, jos perkeliamos į nerūdijančio plieno rezervuarus, kur vyksta 10 dienų šalta maceracija prieš prasidedant spontaniškai fermentacijai su vietinėmis mielėmis.

Vynas 12 mėnesių brandinamas prancūziško ąžuolo statinėse, o prieš išpilstymą tik lengvai filtruojamas, todėl išlieka natūraliai neskaidrus ir sodrus.

Aromate atsiskleidžia raudonųjų ir juodųjų serbentų, tabako lapų ir grafito natos. Skonis: vidutinio kūno, smulkių taninų, prinokusių vaisių intensyvumotraškios rūgšties, vedančiančio į ilgą, subalansuotą poskonį.

Patiekimas

Patiekite 16-18 °C prie laukinės paukštienos, mėsos ir daržovių troškinių, raudonos mėsos troškinių, vidutinio kietumo sūrių.

Apie gamintoją

„De Martino“ vyninė – šeimos valdoma įmonė, įkurta 1934 m. Pietro De Martino, išeivio iš Italijos, kuris sukūrė idealias sąlygas gaminti vynus Maipo slėnyje. Vyninė nuolat investuoja į ekologinę vynininkystę bei tvarų ūkininkavimą, siekdama atskleisti Čilės regionų įvairovę ir autentišką terroir išraišką. Vyndariai nuolat keliauja po skirtingas Čilės vietoves, ieškodami unikalių plotų individualaus, išskirtinio vyno gamybai, siekdami įrodyti, kad Čilėje galima gaminti aukščiausios kokybės vynus. De Martino buvo pirmieji, ėmę eksportuoti „Carmenere“ vyną į užsienio šalis 1996 m., o šiuo metu jų daromi atskirų vynuogynų vynai nuolat sulaukia aukštų įvertinimų tiek iš vyno kritikų, tiek iš entuziastų bei profesionalų.

Vyno stilius

De Martino vynai pasižymi gaivia rūgštimi, vaisiškumu ir žemiškais akcentais bei išskirtiniu minerališkumu – savybėmis, kurios kiek rečiau sutinkamos Naujojo Pasaulio vynuose.

  • Carmenere – intensyvus, su subtiliomis prieskonių, dūmo ir žemiškų užuominų natomis, kurios harmoningai dera su minkštais taninais.
  • Chardonnay ir Syrah – elegantiški variantai, kuriuose tradicinių ąžuolo statinių įtaka suteikia vynams papildomo kompleksiškumo.

Prestižiniai vynuogynai

De Martino vynų gamybai naudojamos vynuogės auginamos unikaliuose Čilės regionuose:

  • Isla de Maipo – regionas su viduržemio jūros klimatu ir išskirtiniu, dirvožemiu, kuris suteikia vynams ypatingą charakterį.
  • Itata – tradiciniai vynuogynai, kuriuose taikomos klasikinės metodikos atskleidžia terroir autentiškumą.

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis

Vynai brandinami tiek moderniomis, tiek tradicinėmis technologijomis, leidžiančiomis išlaikyti jų autentiškumą ir pabrėžti vietos terroir. Nors dauguma De Martino vynų yra geriami iš karto, kai kurie variantai turi potencialą ilgai bręsti, įgaudami dar daugiau kompleksiškų natų.

De Martino

De Martino

Čilė Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti