Raudonasis sausas
De Martino Ungrafted Cabernet Sauvignon Maipo Valley 2023 - auginti ir prižiūrėti neskiepytus vynmedžius (ungrafted vines) – tai reta privilegija. Tokių vynmedžių pasaulyje išliko nedaug, o jų išskirtinumas slypi gebėjime perteikti terroir charakterį pačiu gryniausiu pavidalu.
Vyninės komanda rūpestingai prižiūri šiuos neskiepytus vynmedžius, augančius dešimtmečius pagal tvarius ūkininkavimo principus, siekdama sukurti vynus, kurie autentiškai atspindi kilmės vietovę.
Po rankinės vynuogių atrankos, jos perkeliamos į nerūdijančio plieno rezervuarus, kur vyksta 10 dienų šalta maceracija prieš prasidedant spontaniškai fermentacijai su vietinėmis mielėmis.
Vynas 12 mėnesių brandinamas prancūziško ąžuolo statinėse, o prieš išpilstymą tik lengvai filtruojamas, todėl išlieka natūraliai neskaidrus ir sodrus.
Aromate atsiskleidžia raudonųjų ir juodųjų serbentų, tabako lapų ir grafito natos. Skonis: vidutinio kūno, smulkių taninų, prinokusių vaisių intensyvumo, traškios rūgšties, vedančiančio į ilgą, subalansuotą poskonį.
Patiekite 16-18 °C prie laukinės paukštienos, mėsos ir daržovių troškinių, raudonos mėsos troškinių, vidutinio kietumo sūrių.
„De Martino“ vyninė – šeimos valdoma įmonė, įkurta 1934 m. Pietro De Martino, išeivio iš Italijos, kuris sukūrė idealias sąlygas gaminti vynus Maipo slėnyje. Vyninė nuolat investuoja į ekologinę vynininkystę bei tvarų ūkininkavimą, siekdama atskleisti Čilės regionų įvairovę ir autentišką terroir išraišką. Vyndariai nuolat keliauja po skirtingas Čilės vietoves, ieškodami unikalių plotų individualaus, išskirtinio vyno gamybai, siekdami įrodyti, kad Čilėje galima gaminti aukščiausios kokybės vynus. De Martino buvo pirmieji, ėmę eksportuoti „Carmenere“ vyną į užsienio šalis 1996 m., o šiuo metu jų daromi atskirų vynuogynų vynai nuolat sulaukia aukštų įvertinimų tiek iš vyno kritikų, tiek iš entuziastų bei profesionalų.
Vyno stilius
De Martino vynai pasižymi gaivia rūgštimi, vaisiškumu ir žemiškais akcentais bei išskirtiniu minerališkumu – savybėmis, kurios kiek rečiau sutinkamos Naujojo Pasaulio vynuose.
Prestižiniai vynuogynai
De Martino vynų gamybai naudojamos vynuogės auginamos unikaliuose Čilės regionuose:
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Vynai brandinami tiek moderniomis, tiek tradicinėmis technologijomis, leidžiančiomis išlaikyti jų autentiškumą ir pabrėžti vietos terroir. Nors dauguma De Martino vynų yra geriami iš karto, kai kurie variantai turi potencialą ilgai bręsti, įgaudami dar daugiau kompleksiškų natų.