Rožinis sausas
Gaivus ir aromatingas vynas su citrusinių vaisių, braškių ir baltųjų gėlių natomis. Vynas gaminamas iš švelniai spaustų sulčių, kurios trumpai laikomos su odelėmis, kad įgytų papildomo charakterio. Fermentacija vyksta žemoje – 16 °C – temperatūroje, siekiant išsaugoti kuo daugiau natūralaus vaisiškumo ir aromatų.
Švelnus ir išraiškingas aromatų derinys atskleidžia: citrusinių vaisių natas, ypač greipfrutą, braškių kompoto užuominas, kurios suteikia saldžios šilumos, baltųjų gėlių aromatus, kurie papildo vyno šviežumą.
Skonis subalansuotas, lengvo rūgštingumo, maloniai šiltas ir švelnus, su gaiviu greipfruto poskoniu.
Patiekti 10 - 12 °C kaip aperityvą, prie lengvų baltos mėsos patiekalų, grilintų daržovių, keptų kalmarų, jūros gėrybių tapų.
Vyninė priklausanti klasifikuoto Saint Julien (Bordo) ūkio "Chateau Talbot" savininkams. 26 ha apsupti vynuogynų Alpų kalnų saugo vynuoges nuo gamtos stichijų bei sukuria specialų mikroklimatą. "Domaine Saint Andrieu" gamina dviejų apeliacijų, Côtes de Provence and Côteaux Varois, vynus. Rožiniai ir baltieji vynai gaminami iš tradicinių Provanso vynuogių. Juose dominuoja vaisiškumas, gaivumas bei gera rūgštis. Raudoniesiems vynams naudojamos ir vietinės, ir tarptautinės veislės. Pastarieji yra prieskoniški, kvepia juodomis uogomis. http://www.domaine-saint-andrieu.com/