Raudonasis sausas
Stulbinantis, tačiau santūrus ir tyras, minerališkas tačiau rimtas ir atkaklus. Baltųjų pipirų , muskato ir mėlynių išraiška subtili, bet įžūloka. Vynas gilus, prabangus, bet ne perdaug mėsingas. Tiesiog unikalus Dolio yra Ribeira Sacra paveldo atspindys. Vynas gaunamas iš geriausių vynuogynų iš seniausių vynmedžių stačiausiuose šlaituose. Vynas yra unikalaus vietinių vynuogių veislių ir tradicinių vyno gamybos metodų derinio rezultatas, pagerbiant vyndarystės tradicijas, perduodamas iš kartos į kartą. Vietinių veislių, tokių kaip 'Mencía', 'Brancellao', 'Sousón', 'Caíño' ir 'Garnacha Tintorera', mišinys atspindi šios teritorijos įvairovę ir turtingumą. Kiekviena veislė prisideda prie bendros vyno pusiausvyros, siūlydama koncentruotus skonius ir nepaprastą aromato gylį. Visos kekės susmulkinamos ir fermentuojamos su vietinėmis mielėmis, užtikrinančiomis autentišką terroir išraišką. Vyno brandinimas prancūziško ąžuolo statinėse 24 mė. suteikia jam unikalią struktūrą ir eleganciją.
Pagaminta tik 6,658 buteliai.
Vyno brandinimo potencialas:10-15 metų.
Tiekti 16-18°C temperatūros prie žvėrienos troškinių su miško grybais ir pupelėmis, jautienos steiko.
A mind-blowing Ribeira Sacra red with pure fruit. Grapefruit, flowers, iron and chalk. Mineral, with subtle white pepper and blueberries. Really expressive, yet not sassy. Restrained and pure with plenty of fruit, but there is nothing too fleshy or sumptuous about the fruit. Complex, nuanced and full of nerve. So harmonious. A serious and persistent Ribeira Sacra that makes you want to finish the bottle. Great depth, too. Mencia, brancellao, merenzao, caino and souson. 6,658 bottles made. Drink or hold.
Vyno ūkis Fernando Algueira įsikūręs Ribeira Sacra mieste, Galicijos kalnuose, kur pirmuosius vynmedžius pasodino dar romėnai. Šis 30 ha vyno ūkis yra istorinis ir turtingas tradicijomis, kurios siekia tūkstantmečius. Vis dėlto, kai Fernando Algueira perėmė ūkį, dauguma vynuogynų buvo apleisti, tačiau su laiku ir nuosekliu darbu jo komanda sugebėjo juos atgaivinti, pasitelkdama tiek tradicijas, tiek inovatyvius metodus.
Vietinės vynuogės ir vyno gamybos procesas
Vyno ūkis Fernando Algueira ypatingą dėmesį skiria vietinėms vynuogių veislėms, kurios puikiai prisitaiko prie Galicijos kalnų klimato ir dirvožemio. Pirmiausia, ūkis pradėjo savo projektą gamindami vienos veislės vynus, siekdami atskleisti tikrąsias vynuogių savybes ir išgauti unikalų vyno charakterį. Tačiau laikui bėgant, jų kūrybiškumas ir siekis dar labiau išryškinti Ribeira Sacra teritorijos išskirtinumą juos paskatino pereiti prie mišinių, kurie šiandien turi stulbinamą pasisekimą ne tik vietinių, bet ir tarptautinių vyno ekspertų tarpe.
Pavyzdiniai vynai
Vynai, gaminami šiame ūkio projekte, puikiai atspindi Galicijos regiono savitumą ir derina vietinių vynuogių savybes su inovatyviais gamybos metodais. Mišiniai, kuriuos jie kuria, pasižymi unikaliu kompleksiškumu, balansuotu skoniu ir aukšta kokybe, o jų populiarumas tik auga dėl jų gebėjimo patenkinti tiek mėgėjų, tiek ekspertų skonio reikalavimus.
Fernando Algueira vyno ūkis tapo tikru Ribeira Sacra regiono pasididžiavimu, su savo nepaprastu prisidėjimu prie vyno gamybos atgaivinimo ir vietinių tradicijų išsaugojimo, tuo pačiu metu inovuojant ir eksperimentuojant su vynuogių mišinių vyno gamybos metodais.