Raudonasis sausas
Freisa - beveik negirdėta, bet itin įdomi Pjemonto vynuogė, genetiškai gimininga Nebbiolo. Neabejotinai solidžiausias šios vynuogės vyno pavyzdys regione.
Freisa vynuogės yra renkamos ganėtinai vėlai, spalio antroje pusėje. Prieš sulčių spaudimą, vynuogės yra atskiriamos nuo kotelių. Švelniai išspaustos vynuogių sultys yra fermentuojamos kartu su žievelėmis, nerūdijančio plieno talpose. Malolaktinis virsmas vyne pilnai įvyksta. 12 - 18 mėn. trunkantis vyno brandinimo procesas vyksta dalimis: didelėse ir mažose ąžuolinėse statinėse.
Tamsios rubino spalvos vynas kvepia prisirpusiomis vyšniomis, slyvomis, tabako lapais, rožių žiedlapiais, baltaisias pipirais, prieskoninėmis žolelėmis. Vidutinio kūno, subalansuotas. Ilgame vyno poskonyje juntami išraiškingi tamsių uogų ir šiek tiek aitrių prieskonių skoniai.
Patiekti 16 - 18 °C temperatūros prie šaltų mėsos užkandžių, kumpio ar picos, makaronų, riebesnės žuvies patiekalų.
G.D. Vajra vyninė įkurta 1972 metais, yra viena iš žymiausių ir gerbiamiausių vyninių Pjemonto regione, Italijoje, kuri per kelis dešimtmečius išgarsėjo savo išskirtiniais Barolo, Barbera, Nebbiolo ir kitais tradiciniais Pjemonto vynais.
Viskas prasidėjo nuo Giacomo Vajra, kuris, grįžęs į savo gimtąjį Monforte d'Alba regioną, nusprendė tęsti šeimos tradicijas ir kurti vynus, kurie būtų ištikimi Pjemonto terroir’ui. Nuo pat pradžių Vajra šeima laikėsi idėjos, kad tik kruopštus rankų darbas vynuogynuose ir atsakingas požiūris į gamtą gali išgauti autentišką vyno skonį.
Vyninė įdiegė tvarią ūkininkavimo praktiką, apsaugodama dirvožemį ir palaikydama biologinę įvairovę, o gamybos procesuose derina senąsias tradicijas su šiuolaikinėmis technologijomis. Tai leidžia Vajra gaminiams išlaikyti išskirtinę kokybę ir unikalų charakterį, atskleidžiantį kiekvienos vynuogės auginimo vietos ypatumus.
Vajra vyninė daugiausia dėmesio skiria Nebbiolo vynuogių veislei, kuri suteikia Barolo ir Barbaresco vynams išskirtinį aromatų spektrą, struktūrą ir ilgalaikį brandinimo potencialą. Kiekvienas vynas yra kruopščiai gaminamas, atsižvelgiant į atskirų crus (aukštos kokybės vynuogynų) ypatumus, tokius kaip Ravera, Bricco delle Viole ir kiti.
Ilgas brandinimas ąžuolo statinėse bei natūralios fermentacijos procesai leidžia vynams įgyti kompleksinių skonio niuansų, tuo pačiu išlaikant eleganciją ir rafinuotumą. G.D. Vajra vynai yra nuolat vertinami prestižiniuose tarptautiniuose vyno konkursuose ir mėgstami vyno žinovų visame pasaulyje.
Jeigu ieškote autentiško ir išraiškingo Pjemonto vyno, kuris atspindi vieno garsiausių Italijos vyno regionų charakterį, G.D. Vajra – puikus pasirinkimas.